SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hayretler İçerisindeyim..''

A- A+ PAYLAŞ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Belediye Başkanı Cemal Akın’la görüşmeye gittiklerinde, başkan yardımcısı Sırrı Günaydın’ın esnaflara yönelik “şov yapıyorlar” çıkışı üzerine meydana gelen tartışmalarını yorumlarken, “Hayretler içerisindeyim.. Bunun yaptığı Cemal Akın’a hakarettir.. Belediye Başkanına, makamına saygısızlıktır..” diyerek tepkisini dile getirdi.. ESOB Başkanı, tartışma üzerine yüzlerce telefon aldığını ve bu kişiyle ilgili çok sayıda şikayetin kendisine aktarıldığını söyledi.

ESOB Başkanı, Malatya’nın gelişmesi, güzelleşmesi için bazı iş kollarının, şehir dışındaki sitelere taşınmasına olumlu baktıklarını, ancak bu konudaki uygulamayla ilgili sıkıntılar ortaya çıktığını, en son Galericilerle ilgili yaşanan sorunları görüşmek üzere belediyeye gittiklerini belirterek, “Biz oraya esnafımızın sıkıntısını anlatmaya gittik. Belediyenin şehirdışındaki site uygulamalarına şehrin geleceği açısından olumlu baktık. Ama dedik ki, ‘gidelim ama bir şartla. Şehir içinde dayısı olan kalacaksa bu olmaz..’. Belediye Başkanı kesinlikle söz verdi. 8 aydır, 3 kez toplantı yaptık, sonuç alamadık. Şehir Mezarlığı yanındaki siteye giden galerici esnafımız, ‘Bazıları şehirde kaldı.. Biz burda mezarlık bekliyoruz’ diye şikayetçi. Son olarak da sıkıntımızı anlatmaya gittik. Bu bizim belediye başkanımız, şehreminimiz. Güzel bir şekilde esnaflarımızla gittik. Bir esnafımız konuşurken, belediye başkan yardımcısı olan bu zat, ‘Konuşturmayın bunları. Bunlar şov yapıyor.’ diye çıkıştı. Bir belediye başkan yardımcısı, belediye başkanı orada otururken, konuşurken, onun yanında kalkıp da, onun ağzından sözü alınca, kendisine döndüm ‘Burada belediye başkanı oturuyor. Kalksın sen gel, seninle görüşelim’ dedim.

Bunun yaptığı, belediye başkanına, makamına karşı saygısızlıktı. Ben esnaf temsilcisi olarak çok belediye başkanıyla çalıştım ama böyle bir durumla, başkan dururken, yardımcısının müdahale etmesiyle hiç karşılaşmadım. Orası belediye, esnaf bize derdini getirdi, biz de belediye başkanına götürdük. Biz de çıkış yapınca ondan sonra sesini kesti.

Belediye başkanı, daha sonra ‘biz içeri geçelim’ dedi ve odaya geçtik. Bu tartışma duyulduktan sonra, bugün bana 300- 500 telefon geldi. Bunun her yerde sivri çıkışlarıyla, azarlamasıyla ilgili sıkıntıları anlattılar. Bu kimseyi hesaba almıyormuş. Bunu kim getirmiş? Bu yüzden Malatya’nın durumunu görüyorsunuz. Hala hayretler içerisindeyim. Nasıl olur da bir belediye başkan yardımcısı, başkanını hiçe sayarak, esnafın içerisinde ‘Bunlar şov yapıyor’ diyebiliyor. Bu Cemal Akın’ı geçmesi demektir. Bence Cemal Akın’a hakarettir.

Büyükşehir belediyelerinde olur ya, genel sekreter gibi.. Bütün yetki bundaymış. Diğer başkan yardımcılarının da üstündeymiş, çok yetkilendirilmiş. Öyle rahat davrandı ki!..” diye konuştu.

Sırrı Günaydın’ın, daha önce eski belediye başkanlarından Mehmet Yaşar Çerçi döneminde, daire müdürü iken soruşturma geçirdiği ve ceza aldığı, Çerçi döneminde “pasif” bir görevde iken, Cemal Akın tarafından Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği bildirildi. Soruşturmalar geçirdiği öne sürülen Günaydın, bir süre önce yaşanan içmesuyunun kirlenmesi skandalının belediye ile ilgili bölümündeki soruşturma komisyonunun da başına getirilmiş, bu soruşturmanın ardından biri belediye başkan yardımcısı olmak üzere bazı belediye görevlileri açığa alınmıştı. Kendisi geçmişte soruşturma geçirmiş birinin, belediye içerisinde soruşturma yapması da “ilginç” bulunmuştu.

Halil İbrahim Daşöz, Malatya Valiliğine atandıktan sonra yapılan bir toplantıya belediye adına katılan Günaydın, kendisine yöneltilen bir soru üzerine "Hazırlıklı" olmadığını söyleyince, "hazırlık yapması" için kısa bir süreliğine belediyeye dönmüş, daha sonra toplantıya devam etmiş, bu durum da basında eleştirilere yolaçmıştı.

Günaydın'ın "Baş Yardımcı" konumu, bir süredir Malatya'dan ayrıldığında yerine Belediye Meclis kökenli vekil bırakmayan Cemal Akın'ın olmadığı bir hafta sonunda Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün Malatya'ya yaptığı ziyarette, belediyede karşılayan ve ağırlayan kişi olması fotoğrafıyla netlik kazanmıştı.

FOTOĞRAF: Belediye Başkanı Akın ve ESOB Başkanı Keskin, söz konusu tartışmalı toplantıda yan yana..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız