SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayvan Bakım Merkezi İnşaatı Bitti

0
Güncellendi - 2017-08-02 21:39:36
Hayvan Bakım Merkezi İnşaatı Bitti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında sokak hayvanları için gerçekleştirdiği Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı’nda inşaat çalışmalarını tamamlayarak, çevre düzenleme çalışmalarına başladı.

Yeniköy mevkiinde geçtiğimiz yıl başlanan ve 128 dönüm alan üzerine yapılan projede kaba inşaatı ile ince işçilikler tamamlanırken, çevre düzenleme çalışmaları ise devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre; Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı’nın 2017 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Her türlü ihtiyaç düşünüldü

128 dönümlük alan üzerinde uygulanan Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı projesinde hayvanların bütün ihtiyaçları düşünülmüş durumda. Çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü proje içerisinde; hayvanlar için müşahede, poliklinik, ameliyathane, röntgen, ultrasonografi bölümleri, ilaç ve tıbbi malzeme, mama-yiyecek ve malzeme depoları, yavrulu anne bölümü, sahiplendirilecek hayvanlar için açık ve kapalı kafesler, yaşlı hayvan bölümü ile idari birimler, kafeterya ve toplantı salonu bulunuyor.

Hibe destekli proje

Proje kapsamında ayrıca 128 dönümlük alanın etrafı taş duvar ve tel örgü ile çevrildi. 5 milyonluk ilk etap maliyetinin yüzde 40’lık bölümü Orman ve Su İşleri Bakanlığı hibesiyle karşılanıyor.

Bu yıl tamamlanacak

İhale şartnamesinde 18 ayda bitirilmesi gereken Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı’nın bu yıl  bitirilmesi planlanırken, 128 dönümlük alanın doğal ormanlık özelliği de korunuyor.

Bugüne kadar birçok alanda Türkiye genelinde örnek projeler üreten Malatya Büyükşehir Belediyesinin, yapımı bitme aşamasına gelen Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı ile Türkiye’de bu alanda da örnek olması bekleniyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mehmet (6 yıl önce)
    Hayırlı olsun... İnşallah güzel bir örnek barınak olur... Çalışanların merhametli ve hayvan sevgisi olan kişilerden seçilmesi gerekir... Ayrıca hayvan hakları dernekleriyle işbirliği yapılmalıdır... Bakın Antalya'da güzel bir uygulama yapılmış... Örnek alınabilir... Barınak için yardım toplanabilir... http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/tarihi-semte-51-kedi-evi-1985801/
    0
    0
    Yanıtla
  • fbay (6 yıl önce)
    güzel işler
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    Malatya için iyi bir hizmet emeği geçen herkese çok teşekkür ..........
    0
    0
    Yanıtla
  • İSMET (6 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir Belediyesini bu örnek çalışmasından ötürü kutluyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla