SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayvan Barınağına Düzenleme

A- A+ PAYLAŞ

Bir süre önce "olumsuz" koşulları basında haber konusu olan, hayvanseverlerin de tepkisine yolaçan Malatya Belediyesi Hayvan Toplama ve Barındırma Merkezi'nde düzenleme ve onarım çalışmaları yapıldığı bildirildi.

2001 yılında kurulan merkezin daha iyi koşullarda hizmet vermesi için Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın talımatıyla başlatılan çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

Belediye Basın Bürosu, çalışmalarla ilgili şu bülteni yayınladı:

"Yapılan düzenleme ve tadilat çalışmaları kapsamında Hayvan Toplama ve Barındırma Merkezi’nin kapalı alanında bulunan kafesler yenilenip taban ve duvarları seramik ile kaplandı, ayrıca havalandırması yapıldı. Operasyon odasında da yeni düzenlemeler yapılarak, odanın duvarları ve zemini seramik ile kaplanarak, ışıklandırılması ve sıcak su tesisatı yenilendi. Ayrıca idari kısımda da tadilat çalışmaları yapılarak, Merkezin tamamı boyandı.

Daha önceleri çok eski bir araçla hayvan toplama çalışması yapılmaya çalışılırken, artık 2009 model çift kabinli bir pikap Hayvan Barınağına tahsis edilerek hizmete sunulmuştur.

Malatya Belediyesi Veteriner Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermekte olan Hayvan Toplama ve Barındırma Merkezinde toplam 9 personel görev yapmakta olup, Ekim – Kasım 2009 tarihleri arasında 37 başıboş köpek sokaklardan alınarak kısırlaştırılmıştır. Ayrıca 3 adet köpek ise vatandaşların talebi üzerine ücretsiz olarak sahiplendirilmiştir.

Hayvan Toplama ve Barındırma Merkezi’ndeki düzenleme çalışmalarının tamamlanmasından sonra, başıboş sokak hayvanlarının daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde toplanarak kısırlaştırma işlemlerinin yapılabileceği ifade edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız