SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayvan Haklarına Duyarlı Olmalıyız"

0
Güncellendi - 2016-10-05 01:47:45
A- A+ PAYLAŞ

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağında bir program düzenlendi.

Hayvan Barınağında düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Genel Sekreter Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdür vekili Şevket Bozdağ, bazı daire başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Özdemir: Hayvanları sevmeyenler insanları sevemez

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir program sırasında yaptığı konuşmada, “Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu 4 Ekim tarihini Hayvan Hakları Günü olarak ilan etmiştir. Hayvan sevgisini kısa da olsa bir gün kutluyoruz. İnsanlarımızın hayvan sevgisi konusunda bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Sevginin ve şefkatin olmadığı bir toplum gelişemez. Hayvanları sevmeyenler insanları sevemezler” dedi.

Bozdağ: Hayvanlara dost eli uzatalım

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdür vekili Şevket Bozdağ ise, “4 Ekim Hayvan Hakları Günü sadece evcil hayvanların korunması için değil yeryüzünde yaşayan bütün hayvanların yaşam hakları açısından önemlidir. Bugün hayvanlara dost eli uzatalım çünkü onlar mahallemizin gözü, kulağı ve emniyetidir. Her canlının yaşam hakkına saygı göstermek insanlık görevimizdir” dedi.

Çakır: Hayvan Haklarına karşı duyarlı olmalıyız

4 Ekim Hayvan Hakları Gününün pek fazla bilinmediğini belirten Başkan Çakır, “Bu günlerin temel özelliği toplumdaki hayvan haklarına karşı bilinci artırmak ve bu bilinci toplumun bütün kademelerine ulaştırmaktır.

Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarının yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımız sürmektedir. Belediyemiz bünyesinde hizmet vermekte olan hayvan barınağımızda 10 personelimiz hizmet vermektedir. Mevcut hayvan barınağının bulunduğu alan tabii ki Malatya için yeterli değildir. Ama bu alanda yapılan çalışmalar hiç de azımsanamayacak kadar önemlidir. Bir yıl da yaklaşık 500 hayvanın kısırlaştırılması, sokaktaki hayvanların toplanması, aşılarının ve sağlık kontrollerinin yapılması sağlanmıştır. Yavrulu hayvanların barınakta belli bir süre bakımlarının yapılması, sahiplendirilmesi ve kayıt altına alınması işlemleri devam etmektedir.

Mekân olarak yeterli olmadığından Orman Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyemize tahsis edilen 128 dönümlük alan üzerinde yeni bir hayvan barınma merkezi oluşturuyoruz.

Burada yapmış olduğumuz hizmetleri daha kapsamlı bir şekilde yapacağız. Yeni yapacağımız hayvan barınağı mevcut alandan daha donanımlı olacak. Müşahede odaları, ameliyat odaları, bekleme odaları ve karantina bölgelerinin ayrı ayrı olduğu donanımlı ve modern bir tesisi Malatya’ya kazandıracağız. 128 dönüm alan içerisinde hayvanlar büyüklüklerine, cins ve türlerine göre ayrılan bölümlerde yaşamlarını sürdürecekler.

Hayvan haklarına karşı çocuklarımız daha duyarlı. Sokak hayvanlarının bakımı ve korunması noktasında bir bilinç oluşturulmalı. Bu bilinci de toplumumuzun her kademesine yaygınlaştırmalıyız. Bu günlerin hayvanlara karşı koruma bilincinin yerleşmesine önemli katkıları oluyor. Sokak hayvanlarına karşı duyarlı olan bütün dernek ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Çakır öğrencilerle sohbet edip hayvan sevgisi konusunda duyarlı davranmalarını istedi ve öğrencilerle birlikte hayvan barınağını gezdi.

Bülten

barınak3

barınak1

barınak2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız