SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayvan Pazarı'na 'Tedbiren' Kapatma

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürlüğü, bazı bölgelerdeki hayvanlarda şap hastalığı görüldüğünü, bu nedenle Malatya'daki Canlı Hayvan Pazarı'nın 15 gün süreyle kapatıldığını bildirdi. Bu arada Belediye de, pazarın kapatılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI..
Kurban Bayramı öncesi tüm hayvan alış-verişinin yapıldığı, bu nedenle de büyük yoğunluk yaşayan Canlı Hayvan Pazarı'nda hastalığa rastlanmadığı, ancak tedbiren kapatıldığı öğrenildi.

Malatya'da 3 ayrı bölgede, dışarıdan getirilen hayvanlarda hastalığın görüldüğü belirtilirken, Canlı Hayvan Pazarı'nın kapatılmasına ilişkin olarak Tarım İl Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

"Kurban Bayramı sonrası artan hayvan hareketleri nedeniyle Çift tırnaklı hayvanlarda görülen Şap Hastalığında artış görülmesi üzerine Şap Hastalığının yayılmasına engel olmak için İlimizde bulunan Canlı Hayvan Pazarı 08/01/2007 tarihinden itibaren 15 gün süre ile kapatılmıştır.

Hayvan yetiştiricileri ile hayvan alım ve satımı yapan vatandaşlarımızın pazarın kapalı olduğu süre içerisinde Canlı hayvan pazarına hayvan getirmemeleri, hasta ve hastalıktan şüpheli hayvanların alım satımını yapmamaları, her türlü hastalık ihbarını en yakın İl ve İlçe Müdürlüğüne yapmaları hususunda gerekli titizliği göstermeleri önemle rica olunur."

BELEDİYENİN AÇIKLAMASI..
Malatya Belediyesi sorumluluğundaki Canlı Hayvan Pazarı'nın kapatılması kararıyla ilgili olarak Belediyeden de bir açıklama yapıldı. Bu açıklama da şöyle:

"8 Ocak 2007 tarihinde bazı basın yayın organlarında Tarım İl Müdürlüğü tarafından, Hayvan Pazarı’nda 3 hayvanda şap hastalığı tespit edildiği, bu yüzden Tarım İl Müdürlüğü tarafından Belediyemize ihtar çekilerek hayvan pazarının 15 gün süreyle kapatıldığı belirtilmektedir.

Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Pazarı’nın gerek hijyenik bakımları, gerekse de pazara giriş çıkış yapan hayvanların periyodik kontrolleri Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan 3 Veteriner Hekim ile Tarım İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 1 Veteriner Sağlık Teknisyeni tarafından sürekli olarak titiz bir şekilde yapılmaktadır.

Rutin kontrollerini yapan ekiplerimiz, 5 Ocak Cuma günü pazara gelen hayvanların kontrolü sırasında 2 hayvanın durumundan şüphelenmiş, bu durum üzerine hayvanlar arabadan indirttirilmeden geri gönderilmiştir.

Bu tespit, Belediyemiz ekipleri tarafından yapılmış ve derhal Tarım İl Müdürlüğü’ne bilgi verilmiştir. Tarım İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde civar illerde Şap hastalığının olduğu belirtilerek, önlem amaçlı Hayvan Pazarı’nın 1 hafta süreyle kapatılması söylenmiş, bunun üzerine de Veteriner Müdürlüğümüz tarafından Hayvan Pazarı 1 hafta süreyle kapatılmıştır.

Halk sağlığını yakından ilgilendiren böyle bir durumda Belediyemizin kayıtsız kalması veya ihmalinin söz konusu olması mümkün değildir.

Haberlerde iddia edildiği gibi Tarım İl Müdürlüğü tarafından Belediyemize herhangi bir ihtar çekilmemiş, Hayvan Pazarı yine iddia edildiği gibi 15 gün süreyle değil 1 hafta süreyle kapatılmıştır.

Şap hastası olduğundan şüphelenilen 2 hayvanın pazara getirildiğinde, araçtan indirilmeden tespit edilmesi ve pazara sokulmadan geri gönderilmesi de Belediyemiz ekiplerinin bu husustaki hassasiyetlerinin bir göstergesi ve başarısıdır.

Belediyemiz, Tarım İl Müdürlüğü ile koordineli olarak konuyu takip etmekte olup, gelişmelere göre hareket edilecektir..."

VE SONRA DÜZELTME..
Belediye, pazarın 1 haftalığına kapatıldığı yolundaki üstteki açıklamasını, ek bir açıklamayla 15 gün olarak düzeltti.

Bu açıklamada da, "08.01.2007 Tarihli ‘Basın Açıklaması’ başlıklı Belediye Basın Bülteni’nde Şap Hastalığından dolayı Hayvan Pazarı’nın 1 Hafta süreyle kapatıldığı belirtilmiştir.

Ancak, Basın Bülteni gönderildikten sonra, akşam üzeri toplanan Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu’nun 1 Nolu Kararıyla Hayvan Pazarı’nın 15 gün süreyle kapatılmasına karar vermiştir." denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız