SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hayvancılık Azaldı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, "Tarım ve hayvancılığı ihmal ederseniz, dışarıya bağımlı olursunuz" dedi.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen "Küçük Baş Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu panel Belediye Konferans Salonu'nda yapıldı. Panelin açılışına Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ve çok sayıda kurum temsilcisi ile kalabalık bir çiftçi katıldı.

Panelin açılışını yapan Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, "Tarımın ve özellikle hayvancılığın ülkelerin ekonomisinde ve diğer ülkeler nezdindeki prestiji açısından ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Tarım ve hayvancılık alanında kendi kendine yeten ülkelerin dışa bağımlı olmaktan kurtulmaları, bağımsız bir ülke olmanın vazgeçilmezidir. Et ve süt ürünlerinin önemi gün geçtikçe ortaya çıkmaktadır. Bunun en temel nedeni sağlıklı bir toplum oluşumunda et ve süt ürünlerinin önemli bir yer tutmasından kaynaklanmaktadır" dedi.

Vali Ulvi Saran'da, "Bütün gelişmiş ülkelerde çok ciddi seviyede hayvancılık ürünleri üretilmekte. Ne kadar zengin olurlarsa olsunlar, ileri seviyedeki ülkeler hayvancılık ve tarıma hak etiği değeri veriyorlar. Ülkemizde bir zamanlar nüfusun yüzde 70'i hayvancılık ve tarımla uğraşmasına karşın, bugün hayvancılık ve tarım bitme aşamasına gelmiştir. Önemli yaylalara sahip olan Malatya'da da hayvancılık çok ciddi boyutta azalmıştır. Tarım ve hayvancılığı gerektiği gibi kullanmak zorundayız. Tarım ve hayvancılığı ihmal ederseniz, dışarıya bağımlı olursunuz" ifadelerini kaydetti.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin düzenlediği panele konuşmacı olarak Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Baytekin, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türker Savaş, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ferhan Savran, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ülkü Gülcihan Şimşek ve Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus katıldı.

Çevre illerden de çok sayıda birlik yöneticisi de katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız