SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayvancılık Desteği Verilecek

A- A+ PAYLAŞ
Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, hayvancılık desteği kapsamında 2011 yılı için yetiştiricilere verilecek olan destek ve koşullar hakkında açıklama yaptı.
 
Aygül'ün açıklaması şöyle:
 
"Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkındaki 2011/1430 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince;  2011 yılı için; 
-Anaç Sığır Başına 225TL, 
-Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyesi yetiştiricilere Anaç Sığır Başına 275TL,
-Suni Tohumlama Sonucu Doğan Buzağı başına  75TL.(Dişi Buzağılara Brucella S-19 aşısı yaptırılmış olmalıdır) ,
-Yerli ırk ve Yerli ırk melez sığırlarından Etçi ırklara ait sperma ile yapılacak çevirme melezlemesi sonucu doğanlara 150TL ,
-Hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında Brucella S-19 ve Şap aşısı yapılmış dişi sığırlara 25TL  teşvik verilecektir. 
 
Başvurular:
Yetiştiricilerin Anaç sığır desteğinden yararlanması ancak üst birliğini oluşturmuş herhangi bir hayvancılık örgütüne üye olması şartı gerektirdiği için, Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimiz örgütleri aracılığı ile başvurabilirler.
 Suni Tohumlamadan doğan buzağı desteğinde Örgüt üyeliği şartı aranmadığından, yetiştiricilerimizin desteklemeden yararlanabilmesi için bizzat bağlı bulundukları il/ilçe müdürlüklerine dilekçe ile şahsen başvurmaları gerekmektedir.  
Buzağı desteğine başvuran yetiştiricilerin ayrıca aşı desteği için başvurmalarına gerek yoktur.  
Anaç Sığır Desteklemesi için; Örgütler yıl içinde üyelerinden başvuru dilekçelerini aldıktan sonra, Üyeleri adına 01/12/2011-31/12/2011 tarihleri arasında İl/İlçe Müdürlüklerine başvuru yapmak zorundadır.
Örgütlü üretici olmayıp Suni Tohumlama sonucu doğan Buzağısı olan yetiştiriciler ise; 01/10/2011- 31/12/2011 tarihleri arasında bağlı bulundukları il/ilçe Müdürlüklerine başvuracaklardır." 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız