SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayvancılık Malatya'da Sona Gelmiş Durumda"

0
Güncellendi - 2016-10-06 01:58:40
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İli Kırmızı Et Üreticiler Birliği tarafından düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Toplantıda, hayvancılık sektörünün sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Malatya İli Kırmızı Et Üreticiler Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısına, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Malatya İli Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başar, Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Malatya Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı Ramazan Kırma, İsmetiye Mahalle Muhtarı Turan Kılavuz, birlik ve dernek üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Malatya İli Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Taneli, hayvancılığın sorunlarına dikkat çekerek, “Başkanım hayvancılık hakikaten çok zor. Malatya'da hayvancılıkta neredeyse sona gelmiş durumda. Ciddi anlamda Malatya'da hayvancılık yok. Biz diğer illere gittiğimizde öyle hayvancılık faaliyetleri var ki, sadece Konya Birliği’nin bir yıl içerisinde 120 bin tane yerli hayvan girişi yaptığını gördük. Biz Malatya'da 2500 tane hayvan girişi sağladık. Hayvancılık Malatya'da yok denecek kadar az. Hakikaten bu büyük işletmeler kuruldu. Onlarda güzel. Asıl bu işi yapan köyde yaşayan insanlar hayvancılıktan faydalanamıyor. Bakıyorsunuz köyde yaşayan insanlar yoğurt stilini almış, yumurta kolisini eline almış köye götürüyor. Bu insanları köylerde tutabilmemiz için ilk önce köydeki insanların bu hayvancılıktan faydalanması için ne lazımsa yapmamız gerekiyor” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, toplantının önemine vurgu yaparak, “Malatya'nı n tarım ve hayvancılığına bir çözüm bulunacaksa, işte buradaki insanların bu işin çözümü noktasında en etkin ve en yetkili kişiler olduğunu da belirtmek durumundayız. Böyle bir güzide toplumla beraber olmaktan da büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Biraz evvel sayın başkanımızı dinlerken hakikaten onun heyecanı bizi de heyecanlandırdı. Yani Kırmızı Et Birliği’nin vatandaşın nezdinde, hayvancılığın tabana yayılması noktasında, aynı zamanda bunun sanayi ürünü olması noktasında göstermiş olduğu gayreti ve çabayı tebrik ediyorum ve takdirle karşılıyorum. Zaten biz belediyeler olarak bizim AK Parti belediyeciliğinin anlayışımızın en temel olmazsa olmazlarından bir tanesi katılımcı belediyecilik anlayışıdır. Katılımcı belediyecilik anlayışının temelinde, o şehirde, o beldede, o ilçede yaşayan insanların oluşturmuş oldukları birlikler, sendikalar, dernekler, meslek örgütleri ile istişare vardır. Bu anlamda geçmiş dönemlerde zaman zaman bu birliktelik olan derneklerimizi ve meslek örgütlerimiz ziyaret ettik. Bugün burada bulunmaktan hakikaten ziyadesiyle memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Buradaki insanlarım Malatya'daki tarım ve hayvancılığın daha üst seviyeye çıkarılması noktasındaki heyecanlarını gözlerinden okudum. Bunu tüm içtenliğimle ifade ediyorum. Ve bu heyecanlarını kaybetmemelerini kendilerinden diliyorum. Heyecanlarının da artarak memleketimize ve memleketimizin insanına icraat olarak yansımasını temenni ediyorum. İnşallah bu heyecan, ben inanıyorum ki, Malatya ve Malatya çiftçisine ve Malatya'da hayvancılıkla uğraşan kesim ve kesitlere ve aynı zamanda bunu mamul hale getiren, sanayi ile uğraşan arkadaşlara büyük bir değer ve katmadeğer üretecek diye düşünüyorum. Biz yerel yönetim olarak bu çalışmaları destekliyoruz. Hem maddi, hem manen üzerimize ne düşerse yapmak durumundayız” diye konuştu.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu ise,  hayvancılık sektörünün gelişmesi için mevcut sorunların çözülmesi gerektiğini ifade ederek, “Malatya ile ilgili, özellikle Battalgazi ile ilgili çok üretim ve ciddi sorunlar var. İnşallah Battalgazi Belediye Başkanımızla birlikte üreticiler için süt toplama merkezi konusunda birlikte çalışmak nasip olur. Çünkü herkesin kendi köyünde doyması gerekiyor. Şu anda biz ithalata mahkumuz. Ve ithal ile ilgili dana gelecek. Üreticilere dana dağıtacağız. İneği olmayanın danası olmaz. Her köyde yaşayan üreticinin ineği olsun, danası da olsun ki, hayvancılık sektörü her alanda gelişsin” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ise, Kırmızı Et Üreticiler Birliği’nin aktif bir şekilde çalıştığını belirterek, “Kırmızı Et Üreticiler Birliği aktif bir şekilde sahada çalışmaktadırlar. Malatya’daki kırmızı et üreticilerine büyük katkı sağlamaktadır. Buda Malatya’nın ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bilindiği gibi Türkiye bir tarım ülkesi olduğundan dolayı 80 milyon kendi insanını beslediği gibi bunun yanından dışarıdan gelen 30-40 milyon misafiri de besleyip, ayrıca Avrupa’ya 17 milyar dolarlık bir ihraç yapmaktayız. Bunun devamını sağlamak için biz sahada çalışan çiftçilerin ve birliklerin desteklenmesi gerekmektedir. Bunun için Bakanımız gerçekleri sahada görüp bizlere yansıtmaya başlattı. En basit son günlerde bizlere tarımsal danışmanlık, mühendis çalıştırma fırsatını sundu. Bu da demektir ki çiftçiyi sahada kontrol edip, sorunlarını sahada giderecektir” dedi.

Bülten

kırmızıet

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız