SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayvancılık OSB Yazıhan'a.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:04:06
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için şuan için belirlenen alanın Yazıhan ilçesinin Mısırdere bölgesinde olduğunu söyledi. 

Milletvekili Öznur Çalık beraberinde AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ve partili yöneticilerle birlikte Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli’yi ziyaret etti .

Ziyarette konuşan Taneli, “Milletvekilimiz Öznur Çalık’ın yaptığı girişimler neticesinde Valiliğimizin öncülüğünde Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için görüşmelerimiz devam ediyor. Yazıhan Mısırdere’de 4 bin dönümlük bir alan var. Onunla ilgili çalışmalar şuanda yapılıyor” dedi.

Çalık ise, “Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak ilk cümleyi duyduğumda bende çok heyecanlandım ve arkadaşlarımızla birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mendi Eker’i ziyaret ettim. Sayın bakanımız ise, ‘Hemen yerinizi bulun, desteği vermeye hazırız’ dedi. Malatya’da bütün üreteci birliklerimiz, kanat önderlerimiz ve meslek örgütlerimizle bir araya geldik. TSO Başkanımız, Belediye Başkanımız ve İl Başkanımızın da katıldığı bin toplantı yaptık. Yapılan toplantıda Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasının Malatya için önemli olduğu kanaati hasıl oldu. Yer neresi olmalı? Sivil toplum kuruluşlarımız ile meslek örgütlerimizin farklı görüşleri oldu. Öneriler geldi ve bu önerilerin hepsi değerlendirildi. Şuanda en yakın olabilecek yer Yazıhan-Mısırdere’deki alan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi olarak ayrılıp, işletmeye ayrılacak diye ben ümit ediyorum. Sayın Valimiz konuyu çok yakından takip ediyor ve kendilerine teşekkür ediyorum. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. İhtisas alanlarının oluşması bizim için çok önemli” diye konuştu.

Taneli, Milletvekili Çalık’a günün anısına bakır tepsi hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız