SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayvancılık OSB'nin İmar Planı Askıda

0
Güncellendi - 2018-11-30 20:51:32
Hayvancılık OSB'nin İmar Planı Askıda
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan’da kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin Nazım ve Uygulama İmar Planları onaylandı.  22 Kasım’da askıya çıkarılan Hayvancılık Organze Sanayi Bölgesi’nin imar planı onayı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın web sitesinde yayınlandı.

Teknik ve idari alanlardan oluşacak Malatya Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi içerisinde, toplam 15 bin 200 baş hayvan kapasiteli 142 besi işletmesi (70 adet 50 baş, 42 adet 100 baş, 30 adet 250 baş hayvan kapasiteli), 1 adet 150 baş/gün kapasiteli Et Kombinası 1 adet soğuk hava deposu ve 3 adet 5.500 m3 kapasiteli biyogaz tesisi kurulması planlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın web sayfasında yayınlanan plan duyurusunda Yazıhan ilçesi Mısırdere Mahalle sınırları içerisinde kurulacak organize sanayi bölgesi projesinin amaçlarına ilişkin şu bilgiler verildi:

“-İlde kurulması amaçlanan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi projesi ile örgütlü, rekabetçi ve sürdürülebilir hayvancılık sektörü oluşturmak.

-Yerleşim alanları içerisinde kalan besi işletmelerinin yerleşim alanlarında sebep olduğu olumsuzlukların giderilmesi amacıyla yerleşim alanı dışına çıkarmak,

-İlde dağınık ve denetimsiz şekilde faaliyette bulunan ve gerek çevre sakinlerine ve gerekse de doğal yaşama olumsuz etkileri bulunan besi işletmelerinin doğal yaşama ve çevreye zarar vermeyen ve daha kolay denetlenebilen tesislerde faaliyette bulunmalarını sağlayacak ortam oluşturmak,

-İlde kurulacak TDİOSB ile gerek ülkemiz, gerekse bölgemiz hayvancılık sektörünün modern ve teknik imkânlarla gelişimine katkıda bulunmak, sektöre örnek teşkil etmek ve ülkemizde modern hayvancılığın gelişimine katkı sağlamaktır.”

AB ortalamasının gerisindeyiz

Plan duyurusunda yer alan bilgilere göre, Malatya, sığır varlığında işletme başına düşen 6,4 adet besi sığırı ile AB ortalamasının çok gerisinde olduğu belirtilerek “İlde faaliyetini sürdürmekte olan toplam 7.442 adet büyükbaş besi işletmesinde 47.726 adet besi sığırı mevcuttur. Bu duruma göre işletme başına besi sığırı varlığı 6,4 adettir. Malatya ili işletme başına sığır sayısı Avrupa Birliğinin ortalaması olan 44 sayısına oldukça uzak bir değerdedir” ifadelerine yer verildi.

Hayvancılık Organize Sanayi bölgesinin, Malatya’da besi hayvancılığı başta olmak üzere tarımsal alandaki diğer eksikliklerin tamamlanmasında önemli bir katkı sunacağı vurgulandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız