SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayvancılık Paneli

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 'Türkiye'de Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri' konulu panel düzenlendi.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Türkiye'de Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri' konulu panele, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, Tarım İl Müdürü Hamil Aygül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, hayvancılık ve tarımla ilgili sivil toplum kuruluşu ve emseeki teşekkül başkan veya temsilcileri ile üreticiler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği başkanı İhsan Akın,
"Hayvancılığımızın sorunları, özellikle son bir yılda Türkiye gündeminin önemli tartışma konularından biri olarak güncelliğini korumaktadır. Birlik olarak düzenlediğimiz geniş çerçeveli bu panel ile, hayvancılık alanındaki tartışmalara katkıda bulunmak, yetiştiricilerimize yol gösterici bir misyon üstlenmek, yetiştirici eğitimini üst düzeye taşımak ve soruna sivil toplum örgütü çerçevesinde çözüm önerileri sunmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ise "Malatya'da 202 bin baş koyun ve 31 bin baş Keçi olmak üzere topmlam 233 bin baş küçük hayvan mevcudumuz bulunmaktadır. Bunlardan yüzde 35'i sağmal olup, 15 bin ton civarında süt elde etmekteyiz"ifadelerinu kullandı. Aygül, bakanlıklarının hayvancılık teşvikleriyle ilgili de bilgi aktardı.

Konuşmalardar sonra panele emeği geçenlere plaket verildi.

Panele konuşmacı olarak katılıp, bildiri sunanlar şunlar: "Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Ahmet Alçiçek, 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof Dr. Zehra Sarıçiçek, ve Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim üyesi Prof Dr. Ali Rişvanlı".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız