SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayvancılık Yapan Bazı Kooperatiflere Suçlama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, hayvancılık kooperatifleri usulsüz faaliyette bulunmakla suçlandı.

Malatya İl Genel Meclisi, Nisan 2006 dönemi çalışmalarına devam ediyor. Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığında özel idare salonunda yapılan toplantıda, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından hazırlanan, tarım ve hayvancılık raporu görüşüldü. Açıklanan raporda, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ile ilgili olarak usulsüzlük iddialarına da yer verildi.

Raporda, "Yapılan araştırmalar sonucu, bazı kooperatifler satın aldıkları hayvanlarda sözleşme kapsamında aranılan şartlara uymamaktadır. Alınan hayvanlar her ne kadar kağıt üzerinde şartlar uygun gösterilmiş ise de işin aslına bakıldığı zaman öyle olmadığı görülmüştür. Vasıflarının, alınan hayvanların sağlık, ırk ve ağırlık yönünden şartlara uymadığına ve bilhassa hayvanların genelinde Brusella hastalığına rastlanmıştır.

Örneğin, Yeşilyurt ve Doğanşehir'de Brusella hastalığı yüzünden yavru telefleri olmuştur. İlimizde en canlı örneği, Yeşyilyurt İlçesi'nde olup, Yeşilyurt Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 46 tane hayvanın telefine sebep olmuştur. Bu durumda kooperatif üyeleri perişan ve mağdur edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Rapor, İl Genel Meclisi üyeleri tarafından kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız