SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayvancılıkta da Sorun Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:30:31
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya’da pancar ekim alanlarının daraltılıp tütün ekimine izin verilmediğini ifade ederek, "Sadece tarımda değil, hayvancılıkta da sorun var" dedi. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya’da pancar ekiminin azalmasını değerlendirerek, "Pancar ekiminin azalması, 10 yıldır iktidarda olan hükümetin üretime bakışını göstermektedir. Sorun sadece pancar ile sınırlı değil, tütün üreticisi de yok olmuştur. Son 6 yılda pancar üreticisi sayısı 134 binden 38 bine düşmüştür. Siz nişasta bazlı şeker ülkeye getireceksiniz, bizim üreticiye şeker pancarı ektirmeyeceksiniz, sonra kalkıp Şeker Fabrikası bakın zarar ediyor diyerek özelleştireceksiniz. Malatya'nın malı olan fabrika vatandaşlarımızın elinden gidiyor. Malatyalı vatandaşlarımız bunları görüyor ve eziliyor. Bunun hesabını soracaktır. Üreten köy sayısı 68 köyden 46 köye düşmüştür. Tütün üretimi yok edilip Tekel Fabrikası kapatıldı. Tekel Fabrikası'nın yerinde yeller esmektedir" ifadelerini kullandı. 

"Kayısı üreticisi, şimdi kayısı ağaçlarını kesiyor. Çünkü kayısı para etmiyor" diyen Kiraz, sözlerine şöyle devam etti:

"Sadece tarımda sıkıntı yoktur. Hayvancılık da sıkıntılı günler geçiriyor. Üreticiler zarar ediyor diyorlar. Biz CHP olarak Yeşiltepe Hayvan Pazarı'nı Kurban Bayramı öncesinde ziyaret etmiştik. Hayvancılık yapan vatandaşlarımız kan ağlıyor. Bize orada artık hayvancılık yapmayacaklarını söylediler. Bu hali kabul etmememiz mümkün değil."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız