SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hayvancılıkta Yeni Projeler Var..''

A- A+ PAYLAŞ

Tarım Kredi Kooperatifi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Et-Balık Kurumu ile ortaklaşa hayvancılık projesi gerçekleştirecek.

Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği'nin istişare toplantısı, İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şadan Ersoy, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı İrfan Güvendi, Malatya Bölge Müdürü Ahmet Boyraz ile kooperatif yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri katıldı.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin yeni dönemde yapılanmaya gittiğini ve teknolojik alt yapısıyla yönetim anlayışını değiştireceğini bildiren Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı İrfan Güvendi, "Buğdayın, arpanın, çeltiğin, mısırın üretilmesinde ve pazarlanmasında yeni süreçte aktif görev almak zorundayız. Bununla ilgili değerlendirme ve çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yeni bir hayvancılık projesini başlatacaklarını söyleyen İrfan Güvendi, "Şu anda Et-Balık Kurumu ile sözleşmeli besicilik projesi üzerinde çalışıyoruz. Tarım Kredi Kooperatifi'nden seçilmiş besicilik yapma özelliğine sahip ortaklarla Et-Balık Kurumu'nun teknik desteğiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hayvancılık projesi uygulayacağız. Proje kombine bulunan illerde uygulanacak. Süresi 10 yıl olacak olan proje kapsamında 60-70 bin baş hayvan sayılarına ulaşmayı planlıyoruz. Belki daha fazla olabilir, bu sayı" diye konuştu.

Projenin yakında uygulamaya geçirileceğini aktaran Güvendi, "Bu projeyle ilgili alt yapı çalışmaları hazırlanıyor, yakın bir zamanda protokoller imzalanacak. Bu projeyle çiftçinin alışkanlıklarını ve kültürünü değiştirmeyi amaçlıyoruz. Babadan kalma yöntemlerle hayvancılıktan para kazanılmıyor. Türkiye'de dünyanın en pahalı etini tüketiyoruz ancak üreticiler para kazanamıyor. Bu bir çelişkidir" şeklinde konuştu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şadan Ersoy ise, "Tarım Kredi Kooperatifleri olarak attığımız adımları ve yaptığımız işlerdeki gücü çiftçilerden alıyoruz. Çok şeyleri başardığımıza inanıyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri yeni dönemi birlik ve beraberlik içinde yakaladı. Kapanma noktalarından bugünlere geldik" diye konuştu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Müdürü Ahmet Boyraz ise bölge birliğinin 13 il ve bağlı 64 Tarım Kredi Kooperatifi ile hizmet verdiğini ifade ederek, yaşanan sıkıntılara karşın en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız