SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayvanlar Döl Tutmuyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:00:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen toplantıda hayvan üreticileri sorunlarını dile getirdiler.

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Malatya ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergül Günaydın, Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli ile süt üreticilerinin katıldığı, Süt Üreticileri Birliği’nde yapılan basın açıklamasında, hayvancılığın içinde bulunduğu sorunlar aktarıldı.

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, yaptığı açıklamada, “Bizler Tarım Bakanlığı destekli Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri olarak içinde bulunduğumuz durumu aracılığınızla kamuoyuna ve çözüm noktasında yetkili mercilere ulaştırılacağına inanarak sorunlarımızı ifade edeceğiz. Biz üreticiler kredi kullanarak hayvancılığı kendimize iş ve meslek edindik. Ama gelin görün ki bu işimizi devam ettirmenin koşulları ortadan kalkma noktasında. Şöyle ki hayvan fiyatları bizlere 6 bin TL ile 8 bin TL’ye mal olmuş iken şimdi bin 250 TL ile 2 bin 500 TL arasında değişmektedir. Süt fiyatları 70 kuruş ile 60 kuruş arasında değişmektedir. Et fiyatları inek 9 TL, tosun 13 TL’den kesilmektedir. İki yıl öncesinde kesim 19 TL’ye kadar çıkmıştır. Bu durum böyle iken girdilere bakalım. Saman 1 TL, yem 90 kuruş, arpa 90 kuruş olarak seyretmektedir” dedi.

“Hayvanları besleme koşulları ortadan kalkmıştır. Döl verimi ciddi biçimde sorun olup hayvanlarımız döl tutmamaktadır. Ölüm olayları ciddi biçimde işletmelerimizi etkilemiştir. Çiftçinin tarım kredi kooperatiflerine bireysel olarak ziraat bankalarından alınan krediler ertelenirken tarımsal kalkınma kooperatif borçları ertelenme yoluna gidilmemiştir. Bu koşullarda borçlarımızı ödeme imkanımız bulunmamaktadır. Bizler hayvanlarımızı satıp borcumuzu ödemeye kalkarsak ancak ve ancak bir banka taksitini ödüyoruz” diyen Kurtoğlu, Ziraat Bankası ile olan hesapları dondurulmuş durumda olduğunu ve sıkıntılı olduklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız