SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayvanlar Soğuktan Değil, Açlıktan Ölürler"

0
Güncellendi - 2016-01-25 23:06:08
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle sokak hayvanlarının aç kalmaması için açık alanlara yem bıraktı. Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar, "Kış nedeniyle yemek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları ve kuşları unutmayalım, onlara sahip çıkalım" dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının başladığı günden itibaren ilçenin muhtelif yerlerinde sokak hayvanları için yemleme çalışmalarını sürdürüyor.

Kış mevsimi boyunca belirli periyotlarla kuru yem bırakma işlemine devam edecek olan Veteriner İşler Müdürlüğü ekipleri ayrıca ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirilen (PUGEDON) Hayvan Besleme Odaklarına da belirli periyotlar halinde su ve kuru yem bırakıyor. Yem bırakma işlemi kar örtüsü kalkana kadar sık aralıklarla devam edecek.

 "DOĞADA YAŞAYAN CANLILARA SAHİP ÇIKMAK, DUYARLI OLMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUNDA"

22d673a1-d619-45ff-a0ce-18223aefa04cVeteriner İşler Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar, “Hizmet anlayışımızın temelinde sevgi var, merhamet var. Doğada yaşayan canlıların kış şartlarında aç kalmamaları için onlara sahip çıkmak, imkânlar ölçüsünde duyarlı davranarak, beslenmelerine yardımcı olmak insanı ve vicdani bir sorumluluk. Bu sorumluluk sadece kurumların değil, insan olarak hepimizin sorumluluğu” dedi.

Sokak hayvanları ve kuşların kar yağışı nedeniyle yemek bulma sorunlarını ortadan kaldırmaya çalıştıklarını belirten Başkan Yardımcısı Çınar, "Veteriner İşler Müdürlüğümüze bağlı ekipler mevsim şartlarının uygun olmadığı zamanlarda doğada ve sokakta yaşayan hayvanlara yönelik yemleme yapıyor. İlimizde kar yağışının başlaması ve havaların soğumasıyla birlikte hayvanların mağdur olmamaları için belli noktalara yem bırakıyoruz. Hayvanlar soğuktan ölmez, açlıktan ölür. Kış nedeniyle yemek bulmakta zorluk çeken hayvanları unutmayalım, onlara sahip çıkalım. Onların da bir can taşıdığını hatırlayarak, beslenme odaklarını boş bırakmayalım. Belediye olarak ilçenin muhtelif yerlerine ve besleme odaklarına yem bırakıyoruz ancak bu yeterli olmayabilir, tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • EK OLAN BU YAVRUCAKLARI UNUTMAYALIM..ALLAH RIZA (8 yıl önce)
    ALLAH RAZI OLSUN BÖYLE BİR ÇALIŞMA MEMLEKETİMİZDE DE BAŞLATILMIŞ OLMASI GEÇ DEOLSA ÇOOK SEVİNDİRİCİ. NE OLUR HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN YOK YAPAMIYORSA ZARAR VERMESİN BU MASUM YAVRUCAKLARA .ONLARI DA ALLAH YARATTI. VE EMANETİNİ BİZE BIRAKTI.HESAP GÜNÜ MAHŞERDE DİLE GELEcek olan bu yavrucakları unutmayalım örnek olalımm
    0
    0
    Yanıtla