SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hayvanlara Sahip Çık' Etkinliği

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:16:01
'Hayvanlara Sahip Çık' Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (MABİSDER), hayvanlara ve hayvan haklarına dikkat çekmek için pedal çevirdi. 

Eski belediye meydanında toplanan MABİSDER üyeleri, Tema Vakfı İl Temsilciliği ve Malatya Hayvanları Koruma Derneğiyle beraber Malatya Belediyesi Hayvan Barınağına kadar bisiklet sürdü.

MABİSDER Başkanı Vural Çelik, MABİSDER olarak hayvanlara ve hayvan haklarına dikkat çekmek için bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi: "MABİSDER, doğanın ve eko sistemlerin bir bütün olduğuna inanır. Hayvan hakları sadece kedi ve köpeklerin korunması ya da hayvan barınakları gibi dar bir bakış açısıyla görmemekteyiz. Doğa, sadece yeşille sınırlı değildir. MABİSDER, doğayı kedisi, köpeği, havadaki kuşu, yerdeki karıncayı, ağacı, ormanı, taşı, toprağı, gölü, deresi ile bir bütün görür. Yaygın ulaşım araçlarından farklı olarak egzoz gazı salmayan bisikleti, doğaya zarar vermeyen yegane ulaşım aracı olarak görüyoruz. Bu nedenle bisikletin yaygınlaşması için çalışıyoruz. Hayvan haklarına dikkat çekmek amacıyla, 'yapman gereken çok açık hayvanlara sahip çık' diyoruz.” 

Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici ise, Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneğini düzenlediği etkinlikten dolayı tebrik ederek bisiklet kullanımının yaygınlaşması için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

MABİSDER’in çalışmalarına her zaman katkı ve destek vereceklerini dile getiren Ekici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği kurulan ilk resmi dernektir. Bu anlamda Malatya’mızı, Türkiye’de ulusal olarak tanıtmaya devam ediyorlar. Biz özverili çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.” 

Ekici, bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılması için yapılan her çalışmanın yanında olacaklarını da söyledi.

Malatya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Uğur da, korunmaya muhtaç olan sokak hayvanları için çeşitli projeler yaptıklarını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kış mevsimiyle birlikte sokaktaki yalnız ve korunmaya muhtaç hayvanlar için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu anlamda çeşitli projeler yaparak, halkın dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Ayrıca okullarımızda da tiyatro oyunları ve seminerlerle çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılıyoruz. Bu noktada Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ile bir proje yaptık. Güzel bir proje oldu. Ben inanıyorum ki, ilerleyen zamanlarda bu tür projeler artarak devam edecektir.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız