SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hazarbaba'da Kayak Keyfi

0
Güncellendi - 2016-01-10 22:29:24
Hazarbaba'da Kayak Keyfi
A- A+ PAYLAŞ

  • Elazığ Sivrice'deki Hazarbaba Kayak Merkezi'ne Malatya ve birçok ilden gelen kayakseverler karın ve kaymanın keyfini çıkarıyor..

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazarbaba Kayak Merkezi'nde sezonun açılmasıyla birlikte, kayak severler karın keyfini çıkartmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta 3 gün süren kar yağışının ardından Sivrice ilçesinde bulunan Hazarbaba Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı. Elazığ ile birlikte Diyarbakır, Tunceli, Malatya, Bingöl, Gaziantep illeri başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'dan çok sayıda kayak sever, Hazarbaba Kayak Merkezi'ne geliyor. Bin 300 rakımın bulunduğu Hazarbaba Kayak Merkezi'ne geçtiğimiz yıl yaklaşık 27 bin kayak sever gelmişti. Bu yılda kayak sezonu bugün itibariyle başladı. İlk gün, üniversite öğrencileri ve Elazığlılar kayak merkezine ilgi gösterdi. Elazığ'ın böyle göl manzaralı bir tesisi olduğunun akıllarına gelmediğini belirten kayak severler, görünce çok etkilendiklerini ve ilk deneyimlerini yaşayacaklarını söyledi. Tecrübeli kayakçıların da ilgi gösterdiği kayak merkezinde acemi kayakçılar ise düşe kalka kayak yapmanın keyfini yaşadı.

eiSon günlerde yağan karla pistin hazır duruma geldiğini ifade eden Hazar Baba Kayak Merkezi Müdürü Taner Durmuş, "Bu sezon bol bir kar bekliyoruz. Tesisimizde kayak, snowboard, kızak, kar motoru hizmetimiz var. Çocuklar ve yetişkinler için eğitmen hocalarımız var" dedi.

Hazar gölü manzaralı kayak merkezinde sezonun açıldığını kaydeden Durmuş, "Geçen yıla göre bir hafta gecikmeli oldu. Ama güzel geçiyor. İnsanlar yavaş yavaş buraya akın etmeye başladı. Hafta sonu gruplarımız oluyor. Dağcılık kulüpleri, yamaç paraşütü yapan sporcularımız geliyor. Onun dışında snowboard grupları var. Onlar bol karlarda show yapıyorlar. Bin 300 metre dikey uzunlukta, 3,5 kilometre civarında yatay pistlerimiz var" diye konuştu.

Hazarbaba Kayak Merkezi'nin diğer kayak merkezlerinden ayırt edici özelliğini de aktaran Durmuş şöyle konuştu;

"Kar kalitesinin güzel, zor bir pist olması ve Hazar gölü manzarası olması diğer kayak merkezlerinden ayırt edici özellikleridir. Profesyonel kayakçılar tarafından tercih edilen bir pist. Acemiler için de pistimiz var. Göl manzarası gerçekten güzel. Fotoğraf için ideal kareler çıkıyor ortaya. Kayak merkezimiz bölge illerine de yakın mesafededir. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden yoğun ziyaretçilerimiz var. 2015 yılında 27 bin kişiyi ağırladık. Bu sayının bu yıl artmasını bekliyoruz."

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız