SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hazine El Koydu

A- A+ PAYLAŞ

HAZİNE Müsteşarlığı, müşterilerinden habersiz ve onların onayı olmadan çeşitli adlar altında sigorta yaptırarak, primlerini de yine müşteriden habersiz olarak kredi kartı, mevduat ve kredili mevduat hesaplarından çeken bankaları sert bir şekilde uyardı.

Hazine, bu tür uygulamaları yapan bankalar ve sigorta şirketlerinin genel müdür ve genel müdür yardımcıları dahil sorumluları hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

Kredi kartlarından kestikleri aidatlarla müşterilerin tepkilerine yol açan bankaların şimdi de müşterilere haber vermeden ferdi kaza sigortası, hayat sigortası, işyeri sigortası yaptırarak, sigorta primlerini müşterilerin kredi kartı, mevduat veya kredili mevduat hesaplarından çektikleri belirlendi. Primler, uzun vadeli taksitler halinde kesildiği için çoğu zaman müşteriler tarafından fark edilmiyor.

Kredi kartı ve mevduat hesabı ekstrelerini kontrol ederken bu tür kesintilerle karşılaşan müşterilerin ise çoğu zaman paralarını geri alamadıkları, parası iade edilenlere ise prim karşılığı ödenen vergi düşülerek eksik ödeme yapıldığı bildirildi.

Kişinin ölümü veya işsiz kalması gibi durumlarda kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarındaki borçları güvence altına almak amacıyla yapılan sigortalara ilişkin kesintilerin 50 liradan başlayıp 200 liraya kadar çıktığı, işyeri hesaplarında ise bin lirayı aştığı öğrenildi.

Vatandaşlar bu konuda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sanayi Bakanlığı Tüketici Genel Müdürlüğü ve Hazine Müsteşarlığını şikayet yağmuruna tuttu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız