SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hazineden Arsa ve Oto Satışı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:31:38
Hazineden Arsa ve Oto Satışı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Defterdarlığı, mülkiyeti hazineye ait 8 adet taşınmaz ve 12 adet motorlu aracı ihale yolu ile satışa çıkardı. Açık teklif alma usulü ile yapılacak ihalelerde, her bir gayrimenkul ve araç için ayrı ayrı teklif alınacak. Satışa çıkarılan bazı taşınmazların konut imarlı olduğu öğrenildi. 

Tecde, Hanımınçiftliği ve Uluköy’de arsa ve tarla satışı 

Malatya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından düzenlenen taşınmaz ve motorlu araç ihaleleri 26 Kasım Çarşamba günü yapılacak. İhale kapsamında Malatya’nın son yıllarda hızla yapılaşmaya açılan bölgeleri Tecde ve Hanımınçiftliği mahalleleri ile Uluköy Mahalleleri’nde bulunan bazı gayrimenkuller açık teklif alma usulü ile satılacak. 

Tecde’de 287 bin TL’ye arsa

İhale kapsamında satışa çıkarılan Tecde Mahallesi’ndeki 1800 m2’lik arsa vasıflı gayrimenkul, satış listesindeki en yüksek fiyatlı taşınmaz olarak görünüyor. Tahmini bedeli 287 bin TL olarak belirlenen bu arsanın geçici teminatı 86 bin TL. Satışa çıkarılan taşınmazlar listesinde en yüksek bedelli 2. gayrimenkul ise, Hanımınçiftliği’nde bulunuyor. Konut alanı imarlı ve 864 m2 yüzölçümlü bu arsanın tahmini bedeli 67 bin 500 TL olarak tespit edildi. Hanımınçifliği’nde 438 m2 yüzölçümlü bir başka konut imarlı arsa için ise 48 bin TL tahmini bedelle teklif alınacak. 

Malatya Defterdarlığı’nın Uluköy Mahallesi’nde satışa çıkardığı tarla ve ham toprak vasıflı, imarsız gayrimenkullerin tahmini bedelleri ise 7 bin ime 10 bin TL arasında değişiyor.

2 bin TL tahmini bedelle Tofaş otomobil 

Taşınmaz ihaleleri ile aynı gün 12 motorlu aracın da satışı için teklif alınacak. Motosikletten otobüse, otomobilden kamyona kadar, ekonomik ömrünü tamamlamış araç portföyü içinde en düşük fiyatlı araç 1000 TL ile Honda marka, 1991 model motosiklet görünürken, 1988 model  Tofaş Fiat  ve 1984 model Renault otomobillerin tahmini bedeli ise 2 bin TL olarak açıklandı. Motorlu araçlar listesinde en yüksek fiyatlı araç, 2008 model Mitsubishi kamyon görünüyor. Satış listesine göre bu aracın tahmini satış bedeli 20 bin TL. 

İhaleye ait şartnamenin Malatya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü’nde görülebileceği belirtildi. İhaleler 26 Kasım Çarşamba günü Malatya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacak. 

HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız