SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hazır Ambalajlı Ürünler Denetlendi

0
Güncellendi - 2016-11-10 00:28:12
Hazır Ambalajlı Ürünler Denetlendi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da hazır ambalajlı ürünlerin çapraz denetimi gerçekleştirildi. Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Malatya İl Müdürlüğü personeli ve diğer il müdürlüklerinden gelen personel tarafından 25-28 Ekim 2016 tarihleri arasında şehir merkezi ve ilçelerde hazır ambalajlı ürünler konusunda faaliyet gösteren firmalarda çapraz denetim yapıldı.

Valilik tarafından denetimlerle ilgili yapılan açıklamada; " Tüketicilerin günlük hayatta tükettiği hazır ambalajlı ürünlerin çeşitliliği ve yelpazesi çok fazla olup yapılan denetimler hem tüketicilerin haklarının korunması hem de haksız rekabetin engellenmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Malatya ilinde ağırlıklı olarak kontrol edilen ambalajlanmış ürünler gıda grubunda kuru kayısı, yoğurt, kuru yemiş, ayçiçek yağı, zeytinyağı, küp veya toz şeker, su, süt, kahve, tereyağı, kaşar peyniri, ayran, çay, un, çikolata gibi çeşitli gıdaları kapsamaktadır. Ayrıca gıda dışı, bilhassa temizlik ürünleri, bulaşık deterjanı, yüzey temizleyici, çamaşır suyu ve şampuan gibi hazır ambalajlı ürünler de denetlenmiştir." denildi.

Açıklamada daha sonra şu bilgilere yer verildi:

"Hazır ambalajlı mamullerin etiketi üzerindeki bilgiler iyi görünebilecek, açıkça okunabilecek ve silinmeyecek bir şekilde olmalıdır. Ambalajı üzerinde belirtilen ürünün net miktar ve firma adres bilgileri açık bir şekilde gösterilmelidir.68 firmada ambalajın üzerinde belirtilen ağırlığı veya hacmine göre yapılan denetimlerde 56 ürün için uygunluk tutanağı, 2 ürün için cezai işlem yapılmak üzere aykırılık tutanağı düzenlenmiştir. İl Müdürlüğümüzce aykırılık tespit edilen 2 firmaya 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunun 15/f maddesi gereğince idari para cezası uygulanması ile ilgili işlemler devam etmektedir. Hazır ambalajlı mamullerin kilogram veya gram, litre, santilitre ya da mililitre cinsinden ifade edilen nominal dolum miktarlarının yazı büyüklüğü gösteren etiket bilgileri denetlenirken ambalaj üzerindeki yazı ve işaretler (etiket) açsından yapılan denetimlerde, 57 ürün için uygunluk tutanağı düzenlenmiş 11 ürün için ise nominal dolum miktarlarının yazı büyüklüğünü gösteren etiket bilgileri için aykırılık tutanağı düzenlenerek takip edilmek üzere süre verilmiştir."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız