SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haziran Sonunda Feryat!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, elektriğe yapılan zam oranına tepki göstererek, bunun üretime ve istihdama yönelik olumsuz etki yapacağını söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Haziran ayı olağan toplantısında, ekonomik daralmadan, yüksek faize, elektrik zammından istihdam ve üretime yönelik yatırımların olmamasına kadar bir çok konuda feryat sesleri yükseldi ve yeterli önlemlerin acilen alınması istendi..

TSO Meclisi’nin Haziran ayı toplantısı, Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında Oda Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gecen ayın toplantı tutanaklarının ve bütçesinin ayrı ayrı okunarak oylanmasından sonra yönetim kurulu faaliyetleri hakkında bilgiler vermek için kürsüye Oda başkanı Erkoç geldi. TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç; “ Ülke gündemi ekonomiye kilitlenmiş durumda. Zaten sıkıntı da olan iş dünyası alınan bazı kararlarla daha da sıkıntıya girmektedir. Reel üretimin olmazsa olmazlarından olan elektriğe yapılan ve 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan zam ile üretim daha da sıkıntıya girecektir. Yıllardır uygulanan dışa bağımlı enerji politikaların terk edilmeli. Doğal enerji kaynakların kullanılmasına yönelik politikaların işlerlik kazandırılmasını yıllardır söylüyoruz. Önümüzdeki günlerde üretim yapan sanayicilerimize ve işadamlarımıza ek maliyetler, ek yükler gelecektir. Şu anda enerjide uygulanan, yüzde 50 tutarındaki teşvikinde bu yıl sonu itibariyle de sona erecek olmasıyla, üretimdeki girdi maliyetleri daha artarak, istihdam konusunda ciddi anlamda sıkıntıya neden olacaktır. Ayrıca enflasyonu kontrol altında tutacağım derken faizlerdeki artışa görmemek olmaz. Yüksek faiz iş dünyasını daha da sıkıntılı duruma getiriyor. Faiz oranlarının hızlı bir şekilde geriye çekilmesini gerekir. Büyümek isteniyorsa üretim ve istihdamı arttırıcı yatırımlara yönelmeli. Verilere göre, yaşanan son siyasi gelişmelerden dolayı talep daralması söz konusu olmuştur. Ekonomide istikrar isteniyorsa, gerçek anlamda demokrasi işlemelidir ve demokrasi tabana yayılmalı. huzur ve güven ortamı sağlanmalıdır” dedikten sonra Oda çalışmaları hakkında özet bilgiler verdi.

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nin (ABİGEM) Malatya’da hizmete hazır hale getirildiğini de belirten Erkoç, “ABİGEM Malatya’da yakında hizmete girecek. Bir koordinatörü belirlenerek, eleman alımları belirlenen şirket tarafından alınacaktır. Temmuz ayı itibariyle ABİGEM Malatya’da faaliyete geçmiş olacaktır. ABİGEM Malatya ve bölgemiz için önem arz eden bir kuruluş. KOBİ’lerimiz için ciddi manada destek olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız