SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Haziran'da Hizmete Açılacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:05:08
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'ya Kent Tarihi ve Uygarlıklar Müzesi'nin yapılacağı bildirildi. 
 
AKP Malatya teşkilatında her hafta düzenlenen Halk Günü'nün bu haftaki nöbetçi vekili Malatya milletvekili Öznur Çalık oldu. Parti Salonu'nda gerçekleştirilen Halk Günü'nde ilk olarak İl Başkanı Bülent Tüfenkçi konuştu. Tüfenkçi, önce Cudi'deki çatışmada 5 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinden dolayı başsağlığı dileyip, "Teröristler emellerine ulaşamayacaktır" dedi. Malatya'da son günlerde yaşanan deprem korkusuna da temas eden Tüfenkçi, yapı denetimlerinin önemli olduğunu ifade ederek, standartlara uygun bina yapılması bilincine varılması gerektiğini söyleyerek, "İlgili ve yetkililerin bu konuda taviz vermeden görevlerini yerine getireceklerini ümit ediyoruz. Kış şartları nedeniyle gönderilen ek 1 milyon TL ödenek yeterli değil. Ancak can suyu olacağını ümit ediyoruz" dedi. 
 
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, bölgesel kalkınma için sosyal sorumluluk projelerinden söz ederek, intibak yasası ile emeklilerin durumlarının düzeltileceğini vurguladı. 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili de 28 Şubat dayatmasının ortadan kaldırılacağını dayatmayla getirilen devletin değil, milletin istediği eğitim sistemin getirilmiş olacağını söyleyen Öznur Çalık, "Şu anda lise mezuniyeti yüzde 28'lerdedir. Bu rakamın yükseltilmesi lazım. 4+4+4 eğitim sistemiyle okuma oranı da yükseltilecektir. Kent Tarihi ve Uygarlıklar Müzesi için sayın bakanımızdan destek istedik ve destek sözünü aldık. Akçadağ Kültür Sitesi'nin yıkılarak yerine yeni bir kültür evi yapılması kararlaştırıldı. Nemrut Dağı'nda inşaatı süren Karşılama Evi Haziran'da hizmete açılacaktır. 4.5 milyon TL'ye mal olacak" ifadelerini kullandı.
 
Bölgesel kalkınmışlığı önemsediklerine dikkat çeken Çalık, "Nemrut Dağı Adıyaman'ındır. Adıyaman'ın olsun, ancak Malatya ve Adıyaman tarafından da çalışmalar yapılsın. Böylece bölge kalkınsın istiyoruz. Buraya ne kadar fazla turist gelirse hem bölge hem de Türkiye için iyi olur" dedi. Konuşmalardan sonra vatandaşların sorunları dinlendi.
 
FOTO: A.A.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız