SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hazırlıklar Tamam.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:14:03
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nin bütün hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. 
 
Nalçacı, Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı kapsamında firmaların yoğun talep gösterdiklerini kaydederek, "4-8 Temmuz tarihleri arasında bu yıl 20'ncisi düzenlenecek olan Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nin bütün hazırlıkları, hemen hemen tamamlandı. Son eksikliklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarımızın yüzde 95’i doldu. Akşam saatlerine kadar sözleşme imzalamasını beklediğimiz birkaç firmamız var. Bu anlamda herhangi bir eksiğimiz yok. 9 bin metrekarelik kapalı alanda sanayici ve işadamlarımızla Malatya halkını buluşturacağız" dedi.
 
Kayısı festivalinin uluslararası boyut taşıması sebebiyle önemli bir yere sahip olduğunu belirten Nalçacı, "Festivalimizin ilk günü Berat Kandili'ne denk geliyor. Biz de bu gecenin manevi hazzını vatandaşlarımızla birlikte yaşamak adına güzel bir program organize ettik. Gecenin önemine binaen Kur’an-ı Kerim ziyafeti programı gerçekleştiriyoruz. Programa; Güney Afrika’dan Abdurrahman Sadien, Mısır’dan Memduh Cude Saad, İran’dan Emir Hüseyin Haydari ve Malatya’dan Ahmet Tayyar katılacak. Öte yandan aynı gün ünlü şairimiz İbrahim Sadri de vatandaşlarımızla buluşacak" ifadelerini kullandı.
 
Nalçacı, yurt dışından gelecek ekiplerle birlikte çeşitli etkinliklerin de düzenleneceğini aktararak şöyle konuştu: 
 
"4 Temmuz Çarşamba; İbrahim Sadri, 5 Temmuz Perşembe; Latif Doğan, 6 Temmuz Cuma; Seksendört, 7 Temmuz Cumartesi; Songül Karlı ve Selahattin Alpay, 8 Temmuz Pazar; Alişan sahne alacak. Ayrıca festivalimizde yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri çeşitli gösteriler yapacak. Öte yandan Malatya Belediyemiz ile özdeşleşen Mehteran takımımız da sahne alacak."
 
KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YOK..
Bu arada Kültür A.Ş.'den yapılan açıklamada, 3 Temmuz Salı akşamı için planlanan kortej yürüyüş etkinliğinin trafiği aksatacağı gerekçesiyle İnönü Kapalı Çarşısı üzerine alındığı bildirildi. Yapılan açıklamada, "Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından 4 – 8 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan 20. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ve Uluslararası Kayısı Festivali kapsamında 3 Temmuz Salı günü yapılması planlanan Kortej Yürüyüşü ve Etkinlikleri, şehir trafiğini aksatacağından dolayı ve bu sebepten vatandaşların mağdur olmaması için İnönü Kapalı Çarşısı üstünde yapılacaktır. "denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız