SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hazırlıklı Olmalıyız"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bedir Özten, "Biz de depreme hazırlıklı olmalıyız. Sürekli toplumu bilinçlendirmek için çaba sarfetmek gerekiyor" dedi.
 
Van'ın Erciş ilçesinde 7.2 şiddetinde meydana gelen depremden dolayı binaların hasar görme durumuyla ilgili basın açıklaması yapan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bedir Özten, "İnşaat Mühendisleri olarak, fazla bir yıkım olmadığını değerlendiriyoruz. Çünkü, büyük bir deprem. Doğu Anadolu fay hattı Malatyanın 25-30 kilometre güney doğusundan geçiyor. Biz de depreme hazırlıklı olmalıyız. Sürekli toplumu bilinçlendirmek için çaba sarfetmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
"Bizim gibi küçük kentlerde, yapılar konusunda muhalefet oluruz düşüncesiyle pek seslerini çıkarmıyorlar" diyen Özten, "Deprem olmadığı zamanlarda da yaptığımız açıklamalarda yöneticilerimiz, insanları niye tedirgin ediyorsunuz diye bizleri suçluyorlar" şeklinde konuştu.
 
Malatya'da depreme dayanıklı olan binaların az olduğuna dikkat çeken Özten,"Sağlıklı olarak yapı envantereni çıkarılmalı. Ona göre hareket edilmeli. En acilden başlanıp, sorunlu binaların sorunu giderilmelidir" şeklinde konuştu.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız