SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hazreti Ali İçin Mevlid

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftülüğü tarafından Hz. Ali için Mevlid-i Şerif okutuldu. Bu arada, Müftü Bekir Gerek, Camiler Haftası dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi.

HAZRETİ ALİ İÇİN MEVLİD..
Malatya İl Müftülüğünce Yeni Camii'nde Hz. Ali'nin şehit edilişinin 1346'ncı yıldönümü nedeniyle öğle namazından önce Mevlit okutularak, hatim duası yapıldı.

Mevlid-i Şerif'e katılan müftü Bekir Gerek, "Hicri 40.yılda 21 Ramazan günü Hz. Ali Efendimiz şehit edildi. Bugün Hz. Ali’nin şehit edilişinin 1346. yıldönümüdür" dedi.

Mevlid-i Şerif'te cemaate gül suyu dağıtılarak şeker ikram edildi.

CAMİLER HAFTASI..
Öte yandan Malatya İl Müftüsü Bekir Gerek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle basın toplantısı düzenledi.

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri hakkında bilgi veren Müftü Bekir Gerek, etkinliklerin bu yıl Ramazan Bayramı sonrasında yapılacağını söyledi.

Müftü Gerek, "Bilindiği üzere İslam dininde mabetlere, mescid ve cami denmektedir. Mescid Allah' a secde edilen yer demektir. Cami ise kelime olarak toplayan, birleştiren, bir araya getiren anlamlarına gelmektedir. Bir mabet olarak cami; genç ihtiyar, amir, memur, zengin fakir demeden bütün mu'minlerin omuz omuza bir araya geldikleri, yan yana saf durdukları , gönül gönüle kaynaştıkları, acı ve sevinçleri paylaştıkları, Cenab-ı Allah'ın manevi huzurunda dua ve ibadetlerini, samimi yakarışlarını birleştirerek eda ettikleri kutsal mekanlardır" dedi.

Müftü Gerek, camiler ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

"Camiler, Allah'ın rahmetinin yeryüzüne ulaşmasına vesile olan mübarek mekanlardır. Yeryüzünde Allah' a en sevimli yerlerdir. Cennet bahçeleridir. Müslüman Türk Milletinin hayatında camilerin çok önemli bir yeri olmuştur. Milletimiz camileri, Cennet vatanımızın manevi tapuları, Birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağı, Vatan sevgisinin, şehitlik ve gazilik duygusunun beslendiği, çalışma azminin işlendiği, anne-babaya hürmetin, güzel ahlakın öğretildiği, irfan yuvaları olarak kabul etmiştir. Camiler, tarihimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin hatıralarının saklı bulunduğu, düşmanla savaşan ordumuz için duaların yapıldığı, asker ocağına vatan evlatlarının uğurlandığı, Allah, Vatan, Millet ve Bayrak sevgisinin gönüllere nakşedildiği halk mektepleridir. Camiler ve minarelerinde okunan ezanlar bağımsızlımızın en güzel ilham kaynağıdır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, milli birlik ve beraberlimizin temel taşlarındandır. Camiler; sevginin, barışın, kardeşliğin sembolüdür."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız