SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HD Yayın Lisansı Alanlar

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:22:15
HD Yayın Lisansı Alanlar
A- A+ PAYLAŞ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) ulusal karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesinde genel yayın türünde HD yayın yapma lisansını almaya hak kazanan 8 kuruluş belirlendi. 

RTÜK'ün ulusal karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesi bugün Bilkent Otel'de başladı. 3 gün sürecek ihalenin ilk gününde, genel yayın türünde HD yayın yapacak 8 ulusal kanalın ihalesi gerçekleştirildi. İhale komisyon başkanlığını RTÜK Başkan Yardımcısı Aslan Narin'in yaptığı ihaleye 13 yayın kuruluşu katıldı. AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik Anonim Şirketi (Show TV), C Görsel Yayınlar Anonim Şirketi (BloombergHT), Ciner Medya TV Hizmetleri Anonim Şirketi (Haber Türk), DTV Haber ve Görsel Yayıncılık Anonim Şirketi (Kanal D), Enformasyon Reklamcılık Film Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (CNBC-E), Huzur Radyo TV Anonim Şirketi (FOX), Işıl Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi (Star TV), KTV Yayıncılık ve Reklamcılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Kanal A), MNG TV Yayıncılık Anonim Şirketi (TV 8), Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri Anonim Şirketi (Samanyolu TV), Turkuvaz Aktif TV Prodüksiyon Anonim Şirketi (Turkuvaz Aktif TV), Turkuvaz Radyo TV Habercilik ve Yayıncılık Anonim Şirketi (ATV) ve Yaşam Televizyon Yayıncılık Hizmetleri Anonim Şirketi’nin (Kanal Türk) katıldığı ihalede Show TV, Haber Türk, Kanal D, FOX, Star TV, Samanyolu TV, Turkuvaz Aktif TV ve Kanal Türk, genel yayın türünde HD yayın yapma lisansını almaya hak kazandı. 

Yayın yapma lisansını alan yayıncı kuruluşların verdikleri teklifler ve kura sonucu oluşan sıralama ise şöyle:

“- DTV Haber ve Görsel Yayıncılık Anonim Şirketi (Kanal D): 51 milyon 200 bin lira

- Huzur Radyo TV Anonim Şirketi (FOX): 51 milyon 200 bin lira

- Işıl Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi (Star TV): 51 milyon 200 bin lira

- Turkuvaz Aktif TV Prodüksiyon Anonim Şirketi (Turkuvaz Aktif TV): 51 milyon 200 bin lira

- Yaşam Televizyon Yayıncılık Hizmetleri Anonim Şirketi (Kanal Türk): 50 milyon lira

- Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri Anonim Şirketi (Samanyolu TV): 48 milyon 800 bin lira

- AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik Anonim Şirketi (Show TV): 48 milyon 800 bin lira

- Ciner Medya TV Hizmetleri Anonim Şirketi (Haber Türk): 48 milyon 600 bin lira”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız