SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HDP Mitinginde Patlama, Ölü ve Yaralı Var

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:18:26
HDP Mitinginde Patlama, Ölü ve Yaralı Var
A- A+ PAYLAŞ

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Diyarbakır'da düzenlediği mitingde patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. 

HDP'nin İstasyon Meydanı'nda mitinginde 5 dakika arayla meydana gelen patlamalarda yaralı sayısının 200'ü geçtiği belirtiliyor. Patlamadan sonra küçük çaplı bir yangın çıktı ancak onbinlerce kişinin bulunduğu İstasyon Meydanı'nda büyük bir panik yaşandı. Ambulanslar miting alanına gönderildi. Kürsüden 'sakin olun' çağrısı yapıldı. Patlama olduğu sırada HDP Eş Başkanı Demirtaş henüz kürsüye çıkmamıştı.. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP mitinginde meydana gelen patlama ile ilgili “Patlama trafo kaynaklı değil. Trafoya dışarıdan bir müdahale söz konusu” dedi. 

Diyarbakır Tabibler Odası Başkanı Doktor Cengiz Günay, patlamalarda şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Cengiz Günay'ın yaptığı açıklamaya göre; Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 40, Üniversite Hastanesi'nde 30'u ağır 70 yaralı; Selahattin Eyübi Devlet Hastanesi'nde 68; Özel Bağlar Hastanesi'nde 24; Özel Memorial Hastanesi'nde 24 yaralı var. Toplam yaralı sayısı 226.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise "Yaklaşık 50 civarındaki vatandaşımızın yaralandığını ve şu anda hastanelere 20-24 vakanın taşındığını, Acil Hizmetleri Genel Müdürlüğünün takip ettiğini, ambulans uçağımızın da her ihtimale karşı tedbiren acil destek içinde yönlendirdiğimizi söyleyebilirim" diye konuştu

3 ÖLÜ VAR..

Diyarbakır'da HDP'nin mitinginde meydana gelen patlamalarda yaralanan ve hastanelere kaldırılan yaralılardan 3'ü hayatını kaybetti. 

HDP'nin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlediği miting sırasında meydana gelen iki ayrı patlamada yaralanan ve Diyarbakır Selahattin Eyyübü Devlet Hastanesi'ne kaldırılan vatandaşlardan durumu ağır olan 3’ünün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMASI..

İçişleri Bakanlığı’ndan Diyarbakır’da HDP mitingindeki patlamayla ilgili yapılan açıklamada, “Olayla ilgili olarak Bakanlığımızca uzman ekipler derhal Diyarbakır’a gönderilmiştir. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve faillerin yakalanması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır’’ denildi. 

İçişleri Bakanlığı’ndan Diyarbakır’daki Halkların Demokratik Partisi (HDP) mitinginde meydana gelen patlamayla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada miting sırasında iki ayrı noktada patlama meydana geldiği belirtilerek, “2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, ilk belirlemelere göre 100’ün üzerinde vatandaşımız da yaralanmıştır’’ ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Olayla ilgili olarak Bakanlığımızca uzman ekipler derhal Diyarbakır’a gönderilmiştir. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve faillerin yakalanması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Eylemin doğrudan demokrasiye, seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesini engellemeye yönelik yapıldığı değerlendirilmektedir. Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, başta aileleri olmak üzere yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız