SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HDP'li Adayların Ziyaretleri

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:47:34
HDP'li Adayların Ziyaretleri
A- A+ PAYLAŞ

1 Kasım’da yapılacak olan erken seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Hakların Demokratik Partisi (HDP) adayları Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Malatya Şubesi, Malatya Güneş TV ile Radyo Fon’u ziyaret ettiler. 

HDP Malatya Milletvekili adayları Aydın Erdoğan, Abuzer Yavaş, Ebru Ergen Korkmaz’a Eşlik eden HDP Malatya İl Eş Başkanı Hasan Şahin’in, ilk durağı Malatya Valiliği oldu. Yaklaşık 40 dakika süren Malatya Valiliği ardından, sonraki durak Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şubesi oldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şube Başkanı İbrahim Göçmen, “İnadına barış diyen bir partinin temsilcilerinin burada olması bizleri barış adına gerçekten mutlu etmiştir" dedi. Göçmen, dileklerinin HDP adaylarının seçilmesi olduğunu ifade etti. ÇGD Malatya şube ziyaretinde konuşan HDP 1. Sıra Milletvekili adayı Aydın, vakit ayırdıkları için Göçmen’e teşekkür etti. Aydın, “ÇGD, medya basın konusunda demokrasi mücadelesinde, haber alma ve iletme mücadelesinde önemli bir yeri olan değerli bir kuruluşumuzdur. Bizde seçim sürecine başlarken sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyorum. Türkiye, gerçekten çok ciddi bir süreçten geçiyor. 1 Kasım seçimlerinde halkımız bu gidişe 'dur' diyecek gücü elinde tutuyor. Bizde bu gidişe bir son vermek için mücadele ediyoruz. Bu süreçte bütün çatışmalarda olduğu gibi her zaman, diktatörler tarafından, faşistler tarafından haber alma, verme işinin emekçisi olan gazeteciler ne yazık ki saldırıların hedefi olmuştur, olmaya da devam etmektedir” dedi. HDP’li heyet daha sonra Malatya’da yayın yapmakta olan Güneş TV’ye ziyaret gerçekleştirdi. HDP heyetini karşılayan Güneş TV yönetim Kurulu Başkanı Memet Duran Özkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özkan, “Bir seçim süreci yeniden başladı. HDP’de, demokrasi de vazgeçilmez siyasi organlarından bir siyasi parti. Geçen seçim döneminde çok konuşulan bir siyasi parti idi, bu seçimde de en çok konuşulacak olan bir parti olacağı inancındayım. Önümüzdeki seçimin başarı getirmesini diliyorum” dedi. Güneş TV ziyaretinde konuşan Aydın Erdoğan, halkın iradesinin kabul edilememesi sonucunda tekrarlanan bir seçim olduğu ifadelerine yer verdi. Erdoğan, “Malatya’nın gerçek değerini halka duyurmada etkili olan bir kuruluştur, Güneş TV. Benim siyasi çalışmalarımda da ayrı bir yeri olmuştur. Bizim yüzümüzü Malatya’da en fazla tanıtan bir kuruluştur. Onun için ayrı ve özel bir yeri vardır. 1 Kasım seçimlerini, halkın barış isteğini ve sonuç alınacağı bir çözüme ulaştırma arzusundayız. Bunun için bütün emek kuruluşları, partimizin bileşenleri, müteffiklerimiz, bütün dostlarımız ve barış isteyen halkımızın gücü ile başarı ile çıkacağımızı umut ediyoruz” dedi.

HDP heyetinin son durağı Malatya’da yayın yapan Radyo Fon oldu. HDP’li heyeti 7 Haziran Genel seçimlerinde HDP’den Malatya Milletvekili aday olan Latife Ulutaş karşıladı. Ulutaş, “ 7 Haziran Genel seçimlerini geride bıraktık, burada demokratik bir sonuç çıkar diye düşünüyoruz . Herkesin azda olsa kendini temsil edebilme hakkının olduğunu düşündük ama maalesef öyle olmadı ve zorunlu bir seçim kararı verildi. Türkiye bir savaş ortamında, gençlerimiz ölüyor, çocuklarımız ölüyor. Artık buna bir 'dur demek bir vicdani görevdir' diye düşünüyorum” diye konuştu. 

HDP’li heyet Ulutaş’ın ilgi ile karşılamasından dolayı teşekkür etti ve bir süre görüştükten sonra seçim ziyaretlerine bugünkü noktayı koydu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız