SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HDP'nin CHP Hesabı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:56:07
HDP'nin CHP Hesabı
A- A+ PAYLAŞ

1 Kasım Seçimleri kapsamında gezilerini sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan, Malatya'dan CHP'nin ikinci milletvekili çıkarabilmesi için 30 bin, HDP'nin ise 16 bin oya ihtiyacı olduğunu söyledi. 

HDP Malatya Milletvekili dayı Aydın Erdoğan, Yazıhan İlçesi’nin Balaban, Eğribük, Yeniköy, Dedekalkan ve Tecilli mahallelerini ziyaret etti. İŞİD’in Türkiye’de yaptığı eylemlerin büyüyerek devam ettiğine dikkat çeken Erdoğan, CHP’nin Malatya’dan 2. Milletvekili çıkarması için 30 bin oya, HDP’nin Milletvekili çıkarması için ise 16 bin oya ihtiyacı olduğunu söyledi. Seçmenin bu bilinçle hareket etmesini isteyen Erdoğan, Balaban köyündeki açıklamasında seçimlerden sonra ise ülkeyi IŞİD felaketi beklediğini savundu. İktidarı eleştiren Erdoğan, “İŞİD’in Türkiye’de başladığı eylemler tırmanarak devam edecek. 10 Ekim’den sonra herkes inşallah bu saldırılar biter diyor. Ama hepimiz biliyoruz ki bu son değil. Bu Türkiye’nin içinde dışında organize olmuş ve geniş bölgede etkili olan hareket. Ve bu hareket Türkiye’de masum halkımızı, savunmasız halkımızı katledebilecek bir hareket. Suruç, Diyarbakır ve Ankara katliamı oldu ve büyüyerek geliyor. Bu seçimde mesele bu gidişe dur demenin meselesi haline geldi. Onun içinde her arkadaşımız önümüzdeki 2 haftalık süreyi çalışarak geçirmelidir” diye konuştu.

Erdoğan, CHP ve HDP’nin Malatya’daki toplam oyunun 114 bine ulaştığını belirterek, HDP'nin 2011’den bu yana 24 bin oy arttırdığını söyledi. CHP'nin oy arttıramadığına dikkat çeken Erdoğan, “2011 seçimlerinde bağımsız olarak girdik ve 4 bin 500 oy aldık. CHP ise 86 bin oy aldı. Toplamda 90 bin oy. 90 bin oy CHP’nin olsa yine bir tane Milletvekili çıkaracak. Bu seçimde bizim ve CHP’nin oyu 114 bine çıktı. 90 binin üzerindeki 24 bin oyu HDP artırdı. CHP oy artırmıyor, CHP’nin oyu kaybolmuş ve düşmüş. CHP’nin boşa giden oyunun bir kısmını biz izah edebilirsek, AK Parti’den bir fazla milletvekili mi gitsin, soldan, emekten, halktan yana olan HDP’nin adayımı gitsin. Siz buna karar verin. CHP’liler, buradan oy kaybı olursa, Veli Ağbaba’nın prestiji kırılır diye düşünüyorlar. Siz CHP Milletvekilinin itibarına mı bakıyorsun yoksa AKP’nin zayıflatılmasına mı bakıyorsun. Buna karar vermemiz lazım” dedi.

Erdoğan CHP’nin iki milletvekili çıkarması için 30 bin oya, HDP’nin Milletvekili çıkarması için ise 16 bin oya ihtiyacı olduğunu savunan Erdoğan, Yazıhan’ın Eğribük mahallesindeki konuşmasında, “Bu yaşadığımız Ankara hadisesi Suruç’un, Diyarbakır’ın, Kobani’nin, Reyhanlı’nın devamı. Bu felaket büyüyerek devam edecek. Bunu durdurmanın tek yolu var. 1 Kasım’da AKP’nin güç kaybetmesi ve iktidardan uzaklaştırılmasıdır. Buna Malatya’da bizim katkımız ne olabilir. Oy tablomuz aşağı yukarı belli. Toplamda CHP ve HDP 114 bin oy alıyor. Buradan 2 Milletvekili çıkarmak mümkün. Biz 16 bin oy aldığımız zaman bir milletvekili çıkartabiliyoruz. CHP’nin ikinci Milletvekili çıkarması için 30 bin oya ihtiyacı var. Böyle olunca 30 bin oyu tamamlamak kolay değil. Ama 16 bin oyu tamamlamak kolay. Bu siyaseti seçmen olarak, halk olarak siz yapacaksınız. Biz CHP Milletvekili çıkarmasın, zayıflasın demiyoruz. Mecliste iki parti olarak güçlü olduğumuz zaman, bu ülkenin sorunlarına güçlü katkı sağlayabiliriz. Nitekim biz barajı geçtikten sonra Kılıçdaroğlu koalisyon kurabilme imkânına kavuştu” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız