SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hedef 1 Milyar Dolar'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:47:12
'Hedef 1 Milyar Dolar'
A- A+ PAYLAŞ

Erkan Tan’ın hazırlayıp sunduğu ve TV8’de canlı yayınlanan ‘Erkan Tan’la Başkentten’ programının konuğu olan Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ülke gündemi ve Malatya’daki konuları değerlendirdi. Çalık, program boyunca vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı.

“Acıları Paylaşıyoruz”

Uludere’de yaşanan olaylar ile ilgili vatandaşların acılarını paylaştıklarını söyleyen Çalık, “Sayın Başbakanımız Uludere olayının hata olduğunu çok net bir şekilde ifade etti ve grup toplantısında ‘Bu olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlattık.’  dedi. Meclisi’mizde İnsan Hakları Komisyonu, Ak Parti Milletvekilinin başkanlığında kurulmuş vaziyette ve oraya da bir alt komisyon kurulması önerisi, bizim milletvekillerimiz tarafından verildi. Dolayısı ile orada bir karanlık nokta varsa bunu aydınlatmak için ne gerekiyorsa yapılıyor. Vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz. Hiçbir acı üzerinden siyaset yapmamak lazım. “ ifadelerini kullandı.

“Keşke Yiğit ve Mert Olabilseler”

Dersim olaylarına da değinen Milletvekili Çalık, “Dersim hadisesine bir dönüp bakın, bunu kaşıyan ve gündeme getiren yine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçtaroğlu’dur. Geçmişimizle gurur duyuyoruz diyen Cumhuriyet Halk Partisi, o dönemde on binlerce kişinin sürülmesi, öldürülmesi, fareler gibi zehirlenmesi neticesinde yaşanan katliamdan bile özür dilemedi. Ama bugün biz Uludere’deki olay için ‘Bu bir hatadır ‘ diyerek milletimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Keşke Cumhuriyet Halk Partisi’de, Ak Parti kadar bu yiğitliği, bu mertliği gösterebilse.  CHP’nin geçmiş dönemlerine dönüp baktığımızda, tarihte inanılmaz skandallar ile karşı karşıya kalırız. Biz tarihimizle yüzleşen bir partiyiz. “ diye konuştu.

“O Zamanlar Başlansaydı..”

Ötekileştirilen kesimler ile ilgili olarak demokratikleşme süreci başlattıklarını söyleyen Milletvekili Çalık, “Ötekileştirilen kesimler ile ilgili olarak empati kuralım dedik ve bir demokratikleşme süreci başlattık.  Keşke bizim başlattığımız süreç bir on yıl önce başlamış olsaydı. Güneydoğu sorunu sadece askeri tedbirlerde değil de, sosyo ekonomi ve kültürel tedbirler ile çözüme kavuşturulabilseydi. Geçmiş dönemde, cezaevindeki çocuğu ile Kürtçe konuşan anne görüşmeden alıkonuluyordu.  Biz TRT Şeş’te yirmi dört saat yayın yapıyoruz. Kürt sorunu bizim sorunumuz,  gereken çalışmaları yaptık ve yapacağız. Benim ailemde anne ve baba tarafından Türk ve Kürt evlilikleri var. Dolayısı ile Kürt Halkı diye nitelendirdikleri insanlar içerisin de bende varım. Beni CHP ve BDP temsil etmiyor. Abdullah Öcalan’ın nasıl yakalandığını herkes hatırlasın. O dönem nasıl sözler verildiğini, asmak için söz veren ve ip atanların bugün nerelere geldiğini lütfen açıp okusunlar. “ diye konuştu.

“Ülke İçin Çözüm Üretmiyorlar”

Demokrasinin olduğu her yerde muhalefetin var olduğunu söyleyen Çalık, “ Bizimde iktidarı kontrol eden bir muhalefete ihtiyacımız var.  Ama maalesef CHP kendi içindeki hesaplaşmalar nedeni ile ülkenin menfaatleri için çözüm üretmiyor, politika üretmiyor. Sadece bizim yaptığımız icraatlar üzerinde siyasi rant peşine koşuyorlar. “ dedi.

“Kuvetler Ayrılığı İçin Çaba Gösteriyoruz”

Antidemokratik uygulamalara çanak tutan ve darbe planlarına destek veren kişilerin muhalefet tarafından milletvekili adayı gösterildiğini savunan Çalık, “ Hiçbir gazetecinin köşe yazılarından dolayı içerde olmadığı iddianamelerde açıkça görülüyor. Yargının bağımsız olduğuna inancımız tam. Geçmiş dönemlerdeki ‘Kuvvetler Birliği’nin ‘Kuvvetler Ayrılığı Haline’ gelmesi içinde tüm gücümüzle çaba sarf ediyoruz.  Biz ‘Kuvvetler Ayrılığı’nın varlığını milletimize hissettirdiğimizi düşünüyoruz. Bunu da gittiğimiz her yerde vatandaşlardan gelen teveccüh ile görüyoruz. “ diye konuştu.

“Yapamazsınız Demişlerdi”

Sağlıkta yapılan reformlar konusunu da değerlendiren Çalık, “Biz partimizi kurarken koyduğunuz hedefleri gerçekleştiriyoruz. Sağlıkta çok önemli reformlar yaptık. Muhalefetin hayalleri bile bize yetişemez. ‘Hastaneleri birleştireceğiz’ dediğimiz zaman muhalefet ayağa kalktı ve birleştiremezsiniz dediler. Biz hastanelerimizi birleştirdik.  Anne-bebek ölümleri konusunda çok önemli yollar katettik. Bugün her 100 bin anneden sadece 15’ni kaybediyoruz. Bizim iktidarımızdan önce bu rakam 100 bin anneden 75’i idi. O dönem bebek ölümleri binde 21 idi, şimdi ise binde 9’a düşmüştür. “ dedi.

“Malatya’yı 21. Sıraya Getirdi”

Kayısı konusunda  yapılan çalışmaları da anlatan  Çalık, “ Malatya kayısı ile özdeşleşmiş bir il. Kayısı ile ilgili çok önemli çalışmalar yaptık. Kayısının çiçek dönemini de, TARSİM sigortası kapsamına aldık. Sigorta poliçelerinin de yüzde ellisinin primlerini de devlet ödedi. Geçen senede kayısıdaki dondan dolayı zarar gören üreticimize 90 Milyon TL para ödedik. Şu anda Malatya’nın 400 milyon dolar ihracatı var. Bu da Malatya’yı ihracat sıralamasında iller arasında 21. sıraya getirdi.  2023’teki hedefimiz ise minimum 1 milyar dolar ihracattır. “ ifadelerini kullandı.

Derleyen: Levent Barış – Görüş Gazetesi 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız