SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedef 1000 Kilometre Yol"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:41:59
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Malatya’yı Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine bağlayan Bürücek Yaylasının bulunduğu, Porga yolunda asfaltlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Geçtiğimiz bahar aylarında aynı bölgede birinci etap çalışmaları kapsamında 25 kilometrelik yolun 16 kilometresini asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi, kalan 9 kilometrelik bölümü de asfaltlayarak bölgenin yol sorununu tamamen ortadan kaldırıyor. 

Coğrafi yapısı nedeniyle bölgede kış aylarında zorlu kar mücadelesi yapan Büyükşehir Belediyesi, yüksek tepelerin arasından geçen yolda ilk olarak altyapı çalışmaları yaptı. Bölüm bölüm genişletilen yolda viraj düzeltmeleri de yapılarak yol daha güvenli hale getirildi. 

Bürücek yaylasına kurulan seyyar konkasör ile malzeme üretimi yerinde yapılarak nakliye giderlerinden tasarruf eden Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulaması, zamandan da tasarruf sağlayarak işin daha kısa sürede bitirilmesini sağlıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Bürücek Yaylasına giderek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Geziye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert ve bazı şube müdürleri katıldılar.

Yapılan çalışmalarla hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 25 kilometre uzunluğundaki grup yolunun Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine bağlandığını, yapılan çalışmalarla bölgedeki yol sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

Bölgede birçok yerleşim yerinin olduğunu belirten Başkan Çakır, “Buradaki yol çalışmalarına Mayıs ayında başladık. 16 kilometrelik bölümü Mayıs ayında tamamlamıştık. Geriye kalan 9 kilometrelik bölümünde ise çalışmalarımız devam ediyor. Buraya seyyar konkasörümüzü getirerek yerinde üretim yaptık. Nakliye olarak baktığımızda yaklaşık 500 bin liralık bir gider vardı. Seyyar konkasörü buraya kurarak bu işi 100 bin liraya mal ettik. Buradaki işi ucuza mal ettiğimiz gibi kaliteli ve standartlara uygun malzeme üretimi de yaptık. 

Doğru saha yapılanmasının burada da faydasını görüyoruz. Bölgemiz yüksek bir bölge, şuan Bürücek yaylası mevkiinde bulunuyoruz. Ekiplerimiz yoldaki altyapı çalışmalarını tamamlayarak asfalta hazır hale getirdiler. En az 1 hafta içerisinde buradaki çalışmaları tamamlayacağız” dedi.

Malatya’nın her ilçesinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Çakır sözlerine şöyle devam etti: 

“Sabit 16 taş ocağımızın tamamı faaliyete geçti. 7-8 yıl içerisinde yapılanları biz bir sezon içerisine sığdırdık. Kaliteyi ve standartları da yükselttik. Bu sezon içerisinde 700 kilometreye yakın yol çalışmaları yaptık. Sezon sonuna kadar 1000 kilometreye yakın bir çalışmayı inşallah yapmış oluruz. Yeni sezonunun hazırlıklarına bile şimdiden başladık. Bu kapsamda asfalt üretim kapasitemizi artırdık. Yeni plent tesisi kurduk. Toplam tesis sayımız 3 oldu. Daha önce günlük 1000-1500 ton asfalt üretirken şimdi bu rakamların 2 katı asfalt üretir duruma geldik. Bu tempoyla 2 yıl içerisinde Malatya’da asfalt ve yol sorunu kalmayacak. Ondan sonra ki hedefimiz ise tamamen sıcak asfalta geçmek olacak. Ben emeklerinden dolayı bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız