SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hedef 1000 Öğrenci..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (MYO) 2008- 2009 Eğitim- Öğretim yılı törenle başladı.

Polis Meslek Yüksek Okulu salonunda düzenlenen yeni eğitim yılının başlaması törenine; Vali Vekili Orhan Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, 2. Ordu Hareket Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Ali Osman Kâhya, Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, askeri ve mülki erkan, bazı daire müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Polis Meslek Yüksek Okulu görevlileri katıldı.

Törende ilk konuşmayı gerçekleştiren Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, ham bir haberle Malatyalılara müjde vermek istediğini belirterek, daha önce 435 kişi olan Polis Meslek Yüksek Okulu’nun öğrenci sayısını 1000 bin kişiye çıkartmak için çalışmalar başlatacaklarını söyledi. Daha önce Şoför Okulu’nu kaybettiklerini ifade eden Özmen konuşmasını şu şekilde sürdürdü¸ “Güvenlik hizmetlerinin tarihsel süreci incelendiğinde çok farklı evrelerde geçildiği ve dönemin gereklerine göre değişimlerin yaşandığını görülmektedir. Toplumun huzur ve güvenliğini sağlam hizmeti veren kolluk teşkilatlarının, geçmiş dönemlerde fiziksel güç, günümüze bilgi, toplumunda ve teknoloji ile donatıldığını ve yönde eğitime tabi tutuldukları bir gerçektir”şeklinde konuştu.

Ayrıca gelişmişlik ve modern eğitim anlayışı çerçevesinde; bilgiyi rehber edinen, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı bir eğitim sürecinde geçecek öğrencilere çok şey düştüğünü açıklayan Recep Özmen, “Modern dünyada artık her kurum ve kuruluş, profesyonel hizmet sunma, toplam kaliteyi yakalama ve bunu devamlı kılma çabasına girmiştir”ifadelerine yer verdi.

“POLİSLİK MESLEĞİ BİLİM VE SANATIN KARIŞIMIDIR”
Öte yandan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, bilim boyutu suçu tanımlarken, sanat boyutunun ise suç ve suçlunun ortaya çıkarılmasını sağlamakta olduğunu kaydetti. Özmen “Meslek ve teorik bilgiler yanında, mesleğin kıdemleri olarak birikimlerimizi aktaracak, farklı ortamlarda gelen genç adaylarımızda meslek kültürü oluşturacaksınız Geleceğin polislerini yetiştirme yolunda, eğitim ve öğretim sürecine bu prensipler rehberiniz olsun”dedi.

Vali Vekili Orhan Çiftçi ise, eğitimin geleceğin en önemli yatırım olduğunu vurguladı. Çiftçi, “Eğitim olmazsa toplumda olmaz. Çağdaş bir ülke için verilen eğitimlerin önemi oldukça büyüktür. Geleceğimiz için halkımızın can ve mal güvenliği için polis adaylarımızın alacakları eğitimde bir o kadar önemlidir. Atatürk ulus bir devletin oluşması için eğitime çok önem vermiştir. Polis eğitimi ülkemiz ve devletimiz için çok önemli bir noktadır. Yaşadığımız çağ itibariyle bilim ve teknoloji köklü değişmelere yol açmaktadır. Bu nedenle suç ve suçlunun işleme yolları değişmiştir. Birçok yasa polise çok sayıda görev vermiştir”şeklinde konuşmalara yer verdi.

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (MYO) 2008- 2009 Eğitim- Öğretim yılının açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Mehmet Tikici tarafından ilk derste polis öğrencilerine kişisel gelişimin iki faktörü; “Kendine güven ve motivasyon “konulu bilgiler verdi.

Tikici, “Rekabetin küresel boyutu oluşması polis mesleğini icra eden öğrencilerimize küresel rekabetin hızına ayak uyduracaktır “ dedi.

FOTO: Duygu GÜLAL (Yorum)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız