SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hedef 13 Bin Vericiye Ulaşmak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kan Merkezi, kan toplama çalışmalarını sürdürüyor.
Kan Merkezi dışında Soykan Parkına kurulan stantla gönüllü kan bağışçılarından kan toplayan ekipler, vatandaşlara bilgiler de veriyor.

Kan Merkezi Doktorlarından Dr. Hakan Yılmaz yaptığı açıklamada, "Ramazan ayında vatandaşlarımızın mağdur olmaması için merkezimizi gece 24.00'a kadar açık tutmuştuk. Bunun yanında yer yer camilerimizde stant açtık. Ayrıca Soykan Parkı'nda bir ekibimiz hazır bulundu. Kan Merkezimize gelen vatandaş sayısının düşük olması nedeniyle biz vatandaşlarımızın ayağına gelerek, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ramazan ayında bize 450 kan bağışı oldu. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Malatya'da da düşüş gerçekleşti.

Normalde aylık potansiyelimiz bin 100 civarında. Ramazan ayı sonrasında ekiplerimizi yine aktif olarak kullanmaya başladık. Doktor sayımız yettikçe yüksek derecede ekip oluşturuyoruz" dedi.

Malatya'da 2009 yılı hedeflerinin 13 bin kan toplamak olduğunu kaydeden Yılmaz, "Malatya'da şuana kadar 9 bin 500 civarında kan toplamak. Bu yılın sonuna kadar 13 bin sayısına ulaşmak için canla başla çalışacağız. Malatya'nın 2010 yılı içerisinde bölge olma durumu var. Biz de bölge olabilmek ve gerekli standartları sağlamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Yılmaz, "Bir hasta ve hasta yakını psikolojisini bildiğimiz için, depomuzun ful ve aktif olması gerekiyor. İnsanoğlu bütün teknolojilere rağmen kan üretemiyor. Bununda mümkün olacağını düşünmüyoruz. Burada en önemli kaynağımız insan, bu yüzden insanlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz. Kan vermek insanlarımızın sağlığını etkilemiyor. Sağlığını sıkıntıya sokacak insanlardan kan almıyoruz. Kan vermek, insanların sağlığına fayda sağladığı gibi en önemlisi can kurtarıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız