SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedef 2 Milletvekili Çıkarmak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:49:52
A- A+ PAYLAŞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili adayları, düzenledikleri basın toplantısında, Malatya’daki hedefin  2 Milletvekili çıkartmak olduğunu belirttiler. HDP 1.Sıra Milletvekili adayı Av.Aydın Erdoğan, “ Biz kimsenin ülkemizde huzursuz olmasını istemiyoruz” dedi.

HDP Malatya Milletvekili adayları Aydın Erdoğan, Perihan Yücekaya, Ahmet Akar, Latife Ulutaş, Betül Kılınç ve Nejdet Bali, BDP İl Başkanı Hasan Şahin ile birlikte Sarı Kurdale’de  basın mensupları ile bir araya geldiler.

BDP İl Başkanı Hasan Şahin, 7 Haziran’da ülkemizin kaderinin değişeceği bir  seçim olacağını, 13 yıllık AKP iktidarının  ülkemize birşey vermediğini, özgürlük alanlarının daraltıldığını, yolsuzluk ve yoksulluğun arttığını belirterek, “ Halkımız tüm bu yaşananlar karşısında 7 Haziran’da en doğru kararı verecektir” dedi.

Milletvekili adaylarının tanıtımının ardından, 1.sıra adayı Av. Aydın Erdoğan yaptığı konuşmada Suriye’de  terör örgütlerince alevi yurttaşların katledilmesinin sorumlularından birininde AKP hükümeti olduğunu öne sürdü.

Seçim sürecine girilmesiyle birlikte  hükümetin seçimin güvenlikli bir ortamda yapılmasını sağlaması gerekirken önce Ağrı’da, ardından da Roboski’de gerginliklere yol açacak uygulama yaptığını, bundaki amaçlarının da halkın karşılık vermesiyle bir çatışma ortamının gündeme gelmesinin istendiğini ileri sürdü.

Erdoğan, “AKP 13 yıldır gündeminde olan söylemlerini yerine getirememiştir. Yoksullukla mücadele edeceğini belirtmesine rağmen bugün yoksulluk artmıştır.  Büyüme hızı 13 yıllık dönem için ortalama yüzde 3.4 olarak ortaya çıkmasına rağmen Cumhuriyet dönemi kalkınma hızının ortalaması yüzde 5 olmuştur. Yine Yolsuzluk konusunda ülkemiz en  ön sırada yer almaktadır. Yasaklar konusunda da bugün keyfi  gözaltılar ve tutuklamalar alabildiğine devam etmektedir. Özgürlük alanları daha da kısıtlanmaktadır.” dedi.

Türkiye’de barışın hakim olmasının arzuladıklarını belirten Erdoğan, “ Biz HDP olarak Malatya’da milletvekili ve milletvekilleri çıkartmak için tüm arkadaşlarımız ellerinden geldiğince mücadele ediyor. Seçim ziyaretlerinde gördüğümüz halkın bizlere olan teveccühü her geçen gün artmaktadır. Bizim şu andaki muhatabımız iktidarda olan AKP’dir. Onları iktidardan indirmek için çaba gösteriyoruz.  Muhalefet konusunda bir şeyler demiyoruz.  İl Başkanlığımızın belirlediği hedef Malatya’da en az 2 milletvekili çıkartmaktır.  Kararın 7 Haziran’da halkımız verecektir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, parti olarak kimsenin huzursuz olmasını istemediklerini ve bu  bölgede huzurun tesis edilmesini arzuladıklarını belirtti. Erdoğan,  son dönemde hükümetin ayrı, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın ise farklı söylemlerde bulunduğunu  kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Görkem Aydoğan (3 yıl önce)
    HDP seçmeni değilim fakat her siyasi parti gibi HDP’nin de siyasi mücadelesine saygı duyuyorum.Fakat lütfen milleti temsil edecek adaylarınızı daha özenli seçin. Tek kriteri parti üyeliği olmasın. 3. sıradan aday gösterdiğiniz Ahmet A.’a 15 yıl önce Derme İlköğretim Okulu’nda görev yaparken, tekme tokat dövdüğü küçücük çocukları hatırlatın. Vicdanı olmadığı için yanıt veremeyecektir muhtemelen. Bir öğretmenden geriye hafızalarımızda kalan tek şey günahsız yere yediğimiz dayaklar, gördüğümüz şiddet. Ortaokul çağındaki çocukları dövmekten zevk alan bir adam mı temsil edecek milleti.
    0
    0
    Yanıtla