SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedef 26 Bin 500 Ünite Kan"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:23:34
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kan bağışı kampanyasına desteğin geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 12 arttığı bildirildi. 

Kızılay Malatya Kan Merkezi Müdürü Dr. Osman Özgül konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Malatya'nın bazı noktalarında vatandaşlarımızdan gönüllü olarak kan bağışı alıyoruz. Vatandaşlarımız yazın sıcakta, kışın soğukta Kızılay'a kan bağışında bulunuyorlar” dedi.

“2011 yılında vatandaşlarımızdan toplam 17 bin 362 ünite kan bağışı aldık. 2012 yılında 19 bin 403 ünite kan bağışında bulunuldu” diyen Özgül, 2012 yılında 2011'e göre yüzde 12 artış olduğunu vurguladı. Meydanlarda, kamu kurum ve kuruluşlarından kan topladıklarını hatırlatan Özgül, "2013 yılında hedefimiz ise 26 bin 500 ünite kan bağışı toplamak" şeklinde konuştu.

Özgül, Malatya’da 21 hastanenin kan ihtiyacını karşıladıklarını vurgulayarak, Turgut Özal Tıp Merkezi’ne de bir yılda 15 bin ünite kan tedarik ettiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız