SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedef 3. Lig Olmalı"

0
Güncellendi - 2016-05-28 05:42:40
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Davut Özbağ, “Takımımız mevcut bütçesiyle bu ligi çok rahat çıkarabilecek durumda” dedi.

İnönü Üniversitesispor futbol takımının 2012 yılında kurulduğunu ve ilk yılında 2. Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde namağlup şampiyon olduğunu dile getiren Özbağ, “Geçen sezon 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde grupları namağlup tamamladık. Demirspor’a Play-Off’larda mağlup olduk. Bu senede takımı mütevazi, çok iddialı olmadan kurduk. Çocuklarımızı tebrik ediyoruz. Gerek ligde gerek Play-Off maçlarında gerekse de Play-Out maçında çok ciddi ve karakterli bir duruş sergilediler. Sporun gereğini yerine getirdiler. Başta Murat Kurt ve ekibine, futbolcu kardeşlerimize, camiamıza, rektörlüğümüze, BESYO’da destek veren arkadaşlarımıza, yönetimimize, Malatya spor camiasına, amatöre destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bizi motive ettiler” ifadelerini kullandı.

“AYAKLARI YERE SAĞLAN BİR TAKIM OLACAĞIZ”

Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nin (BAL) yarı profesyonel lig olduğunu ifade eden Özbağ, “BAL Ligi’nde yer alan takımlarımız Malatya’yı en iyi şekilde temsil ettiler. İnşallah bizde BAL Ligi’nde iyi bir temsil yakalarız. Malatya’nın takımıyız, sonuçta bölgeyi temsil edeceğiz. Hedefimiz, ayakları yere daha sağlam basan bir takım yaparak, futbolun gereklerini yerine getirmek. İlk olarak teknik heyetimizle anlaştık” diye konuştu.

“44 MALATYASPOR’A ÜZÜLDÜM”

Özbağ, 44 Malatyaspor’un BAL Ligi’nde Malatya’yı iyi temsil ettiğini belirterek, “Keşke 3. Ligde mücadele etmiş olsaydı. İnanın 44 Malatyaspor ile oynadığımız baraj maçını kazandığımız için sevindim ama bir yandan da üzüldüm. Keşke Play-Out maçı yerine 3. Lige çıkma maçı yapsaydık da, onlar 3. Lige çıksaydı. 3. Ligde birkaç takımımız olsaydı. Arkadaşlar, iş adamları, esnaflar toplanmış ciddi bir emekleri var. Ciddi bir yatırım yapmışlar. Malatya’nın bir takımı ve herkeste bir sempati oluşmuş, o anlamda ben üzüldüm. Ama inşallah onlar toparlanır, tekrar bir ekip kurar ve daha iyi yerlere gelirler” şeklinde konuştu.

“EN AZ 3. LİG OLMALI”

Kurum takımı olduklarını dile getiren Özbağ, “Kurumsal bir takım olmamız sebebiyle de kişilere bağlı olmamamız gerektiğini düşünüyorum. Bizim görev süremiz doluyor. BESYO Müdürüyüm ve aynı zamanda kulübün başkanıyım. Bunlar bulunduğumuz pozisyon gereği aldığımız unvanlar. Üniversitenin BAL takımı değil, en az 3. Lig yapması lazım. Bu potansiyele sahip bir kurum takımı. Sanki görevden hiç ayrılmayacakmış gibi hamlelerimizi yapıyoruz. Takımımıza inanıyoruz. Rektörlük seçimi ne oluşa olsun hiçbir rektörün buna duyarsız kalacağını sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

“MALATYA SÜPER LİGİ HAK EDİYOR”

Özbağ, Malatya’nın profesyonel liglerde birçok takımının olmadı gerektiğine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Biz sadece Malatya için değil, bunu Türkiye arenasına çıkaralım. Sadece Türkiye sporuna değil, dünya sporuna katkı sağlayalım. Birinci amatör, ikinci amatör, BAL ligi olsun el birliğiyle takımları aşağılara çekmek değil de yukarılara takımları taşıyalım. Bizde donanımlı arkadaşlar var. Bu arkadaşlarımızdan faydalanabiliriz. Birlikte projeler gerçekleştirebiliriz. Neden amatör takım sayısı artmasın? BAL Ligi’ndeki kontenjanımız daha da artsın. BAL Ligi’ndeki takımlarımız şampiyon olup, 3. Lige, 2. Lige çıksın. Niye bunlar olmasın? Yapacak potansiyeldeyiz. Malatya bunu hak ediyor. Malatya futbola aşık bir şehir. İrfan hocanın gitmesine bende üzüldüm. Pırlanta gibi bir hoca, hayırlısı olsun. İnşallah yeni gelecek teknik heyetinde hedefinin de büyük olacağını düşünüyoruz. Malatya Süper Ligi hak ediyor. BAL’da oynayan ve profesyonele en yakın iki kurum takımı var. İnşallah yukarı taşırız.”

“BU LİGİ RAHAT ÇIKARACAK DURUMDAYIZ”

Takımla ilgili gerekli çalışmaları yaptıklarını dile getiren Özbağ, “Biz, doğru bildiklerimizi, inandıklarımızı hiç gitmeyecekmişiz gibi adım adım yapmaya başladık. Onun için öncelikle teknik heyetle anlaştık. Yönetimle toplandık acilen kendi çocuklarımızı sonra Malatya bölgesel ve diğer amatördeki takımları tarayarak, ihtiyaç halinde belki bölge dışından transfer yapacağız. Bütçemiz var. Hesaplarımızı yaptık. İhtiyaçlarımızı tespit ettik. Takımımız mevcut bütçesiyle bu ligi çok rahat çıkarabilecek durumda. Biz gerçekten büyük hedeflere gideceksek, ciddi anlamda sponsorluk teklifleri olursa buna yok demeyiz” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

inönüünivesspormay16

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • cumali.seçen (7 yıl önce)
    işallah 3 liğ çıkarsınız gardaşım başarıların devamını diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    Sizlerden başarı bekliyoruz.Beklentimiz büyük.İnanıyoruz,güveniyoruz sizlere...
    0
    0
    Yanıtla