SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedef 300 Bin Kişi.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:33:48
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 1 Mayıs günü açılan Malatya Kitap Fuarı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Vatandaşlar tarafından fuara büyük ilgi gösterildi. Bu durum bizim için memnuniyet vericidir." dedi. Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ile birlikte fuarı ziyaret eden Başkan Çakır, Malatya’nın yanı sıra Elazığ, Sivas ve Adıyaman başta olmak üzere civar illerden ziyaretçilerin geldiğini sözlerine ekledi. 
 
Hedef 300 Bin..
 
Fuarın birinci gününde 50 binin üzerinde ziyaretçi geldiğini söyleyen Çakır,  ikinci günde de aynı oranda ziyaretçinin geldiğini kaydederek, 300 bin hedefinin yakalanacağını ifade etti. Çakır, konuşmasında, “Sektörel anlamda düzenlenen fuarlar için 100 bin ziyaretçi iyi bir rakam. Ziyaretçi yoğunluğunun fazla olduğu fuarlar her zaman başarılı gözükür. Bu anlamda Valiliğimiz ile birlikte düzenlediğimiz kitap fuarına 300 bin kişinin gezecek olmasını başarı olarak görüyorum. Fuara katılan yayın evlerimiz çok memnun. Fuarımıza Elazığ, Sivas, Adıyaman ve Elbistan’dan da yoğun ziyaretçilerimiz geliyor. Bu durum bizleri son derece memnun ediyor. Çok sayıda yazarımız burada, okuyucular burada yazarlarla görüşme imkanı buluyorlar. Yazarlarımız da gösterilen ilgiden memnunlar. Dolayısıyla bu projemizin amacına ulaşması bizi daha mutlu ediyor. Bu ilk kitap fuarımızdı bundan sonraki yıllarda daha iyi nasıl yapabiliriz, beklentileri nasıl cevaplarız? Bunun gayreti içinde olacağız” dedi.
 
"Okuma Alışkanlığı Kazandıralım"
 
Aileleri çocuklarıyla birlikte kitap fuarına davet eden Başkan Çakır, “Böyle güzel ve anlamlı bir organizasyonu herkes gezmeli. Ailelerimiz çocuklarıyla birlikte kitap fuarını gezmeliler. Çocuklarımız burada uygun fiyatlara satılan kitaplardan alarak okumaya gayret edeceklerdir. En zorlandığımız konulardan biri çocuklarımızın okuma alışkanlığını kazanmaları. Eğer çocuklarımız burayı görürse okuma hevesi olacak. Dolayısıyla ben bütün ailelerin çocuklarıyla birlikte gelip hem fuarı gezmeleri küçükte olsa kendi elleriyle kitap almalarının daha bir anlam ifade edeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız