SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedef 78 Milyonun Huzuru"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:50:07
A- A+ PAYLAŞ

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen, 31 kişinin ölümüne, 100 civarında kişinin yaralanmasına yolaçan canlı bomba saldırısına tepkiler sürüyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya programlarını yarıda keserek Suruç'a gittiler.

"HEDEF HUZUR ORTAMI.."

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama olayındaki hedefin Türkiye’nin huzur ortamı olduğunu söyledi.

Malatya’daki programını yarıda keserek Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine giden AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yararlılara acil şifalar diliyorum. Bu saldırıların tek hedefi yıllardır yok edilmeye çalışılan ancak milletin sağlam iradesi sayesinde bozulamayan huzur ortamıdır. Hedef 78 milyon kardeşin birliğidir. Bu kardeşlik dün olduğu gibi bugün de bu tür huzur düşmanı oyunlara karşı diri ve beraberdir” dedi.

Şanlıurfa’da AKP İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü ziyaret eden Çalık, daha sonra beraberindeki milletvekili ve partili yöneticiler ile birlikte Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek, burada yaralıları ziyaret etti.

Çalık, “Suruç’taki hain saldırının ardından Başbakanımızın talimatıyla Şanlıurfa'ya geldik. Yaralılarımızı ziyaret ettik” dedi.

AĞBABA DA SURUÇ'TA

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde meydana gelen patlamanın ardından incelemelerde bulunmak üzere bir heyeti bölgeye gönderdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili  Veli Ağbaba, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ile birlikte  Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde meydana gelen patlamanın ardından incelemelerde bulunmak üzere  bölgeye gitti.Ağbaba, Genel Başkanın talimatı üzerine Malatya programını yarıda keserek Suruç’a yola çıktı.

Suruç’ta bugün öğlen saatlerinde parça tesirli bombayla gerçekleştirildiği sanılan saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti.Saldırıda en az 100 yaralının olduğu belirtiliyor.Saldırının haber alınmasının hemen ardından CHP Bölgeye bir heyet gönderdi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Suruç’ta incelemelerde bulunmak üzere Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu ile Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’i görevlendirdi. Ağbaba, Tanrıkulu ve Şeker’in akşam saatlerinde Suruç’ta olmaları bekleniyor.Heyetin incelemelerin ardından hazırlayacakları raporu Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na sunacakları öğrenildi.

"SİNSİ VE KİRLİ BİR TEZGAH"

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bugün 12:00  civarında bir terör saldırısı yaşanmıştır. İlk belirlemelere göre 30 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir, çok sayıda yaralı vardır. Ülkemizin huzurunu bozmayı hedefleyen,masum insanlarımızın canına kast eden  bu terörü ve terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz.Türkiye Ortadoğu'ya dönüşüyor çığırtkanlığı yapanları,bu kan ve gözyaşı dolu anı bile siyasi malzemeye dönüştürenleri de lanetliyoruz.Kardeşliğimize karşı kurulan sinsi ve kirli bir tezgahın var olduğunu görmekteyiz ve milletimiz bu tezgaha gelmeyecektir.Milletimizin feraseti her türlü oyunu bozacaktır. Türkiye'de ve bölgede patlayan her bombanın sebebi Türkiye'yi ve Ortadoğu'yu yeniden şekillendirmek isteyenlerin tuzağıdır. Hükümetimiz en hızlı şekilde olayın aydınlatılması için  hareket etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti  dün olduğu gibi bugün de bütün bu provokasyon ve saldırılarla başa çıkabilecek kudrettedir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Ayrıca Adıyaman'da  terör örgütü mensuplarınca şehit edilen askerimize Allah'tan rahmet,kederli ailesine ve Silahlı kuvvetlerimize sabırlar diliyoruz.Yaralanan güvenlik görevlilerimize de acil şifalar diliyoruz."dedi.

"BU TUZAKLARA DÜŞMEYECEĞİZ"

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen, 30 kişinin ölümüne 100’ün üzerinde vatandaşın yaralanmasına yol açan canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak “Türkiye’nin son yıllarda yakaladığı siyasal ve ekonomik istikrarına yönelik bir saldırıdır.  Türkiye’nin üzerinde, gerek içeride gerek dışarıda oynanan birçok oyun var. Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz, bu tuzaklara düşmeyeceğiz” dedi.  

7 Haziran seçimlerinin ardından, bütün siyasi kaygıların bir kenara bırakılarak ülkenin geleceği için başarılı bir koalisyon süreci yürüttükleri bir dönemde tam da karar aşamasına gelindiğinde böylesine bir saldırının düşündürücü olduğunu belirten Yaşar “Önceki koalisyonlarda hatırlarsanız bir yığın kumpaslar vardır, alengirli işler vardır, küçük kurnazlıklar vardır, işporta mantığı ile hareket eden yaklaşımlar vardır ve biz bu tuzakların hiç birine düşmedik. Bu istikrarlı duruşu saptırmak isteyenler olacaktır, bunu bozmak isteyenler olacaktır.  Kaos yaşatmak isteyenler olacaktır. Birçok şeyi atlattık bunu da atlatırız” diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Suruç’taki canlı bomba saldırısına ilişkin şunları söyledi:

“Önceki koalisyonlarda hatırlarsanız bir yığın kumpaslar vardır, alengirli işler vardır, küçük kurnazlıklar vardır, işporta mantığı ile hareket eden yaklaşımlar vardır ve biz bu tuzakların hiç birine düşmedik.

Bu istikrarlı duruşu saptırmak isteyenler olacaktır, kaos yaşatmak isteyenler olacaktır. Bugün Suruç’ta vahim bir durum yaşandı. Bir patlama oldu. İnşallah düşün düğümüz gibi değildir. İstikrar sürecini, Türkiye’nin geleceğini oluşturan karar aşamalarına gelindiğinde bunu yaşamışızdır. Şu ya da bu odaktan gelmesi önemli değil, sonuçları önemli.  Bu tuzaklara bugüne kadar düşmediğimiz gibi bundan sonra da düşmeyeceğiz. Türkiye 10 yıl 15 yıl öncesinde olduğu gibi ne siyasal ne sosyal olarak kırılgan değil.  Birçok şeyi atlattık bunu da atlatırız. Dileriz vahim sonuçlara yol açmasın.  İstikrarımızı sabote etmesin. Birileri u kaotik ortamlarda ülkenin istikrarını zedeleyecek sonuçlar devşirmeye çalışmasın. Çünkü amaç belli. Türkiye’nin üzerinde oynana birçok oyun var. Gerek içeride gerek dışarıda.  Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz.”

ÇAKIR'IN MESAJI..

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki terör saldırısını kınarken, patlama sonucu hayatını kaybeden 28 vatandaşımız için de başsağlığı mesajı yayınladı. 

Başkan Çakır mesajında; “20 Temmuz Pazartesi günü Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde terör saldırısı sonucu meydana gelen patlamada 28 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, millet olarak bizleri derin bir üzüntüye gark etmiştir. Öncelikle bu saldırı nezdinde bütün provakatif hain saldırıları lanetliyorum.

Terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Her zaman bir ve beraber olan milletimiz, bu hain saldırının ardından dik durarak, teröre asla ve asla prim vermeyecektir. Aziz Milletimizin başı sağolsun” dedi.

Öte yandan meydana gelen terör saldırısı nedeniyle 29 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 22. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ve Kayısı Festivalinin iptal edildiği belirtildi.

"LANETLİYORUZ"

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ise yayınladığı mesajında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama olayını  lanetlediklerini bildirerek, sağduyu ve itidal çağrısında bulundu. Kahtalı yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa Suruç'ta gerçekleştirilen hain saldırıyı lanetliyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.Ülkemizi kaosa sürüklemeyi hedefleyen bu saldırılara karşı  toplumun bütün kesimlerine sağduyu ve itidal çağrısında bulunuyoruz” dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da yaşanan olayın bir terör saldırısı olduğunu ve terörün ise kim tarafında yapılırsa yapılsın bir insanlık suçu olduğunu ifade etti. Saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getiren Kiraz, “En son olarak aldığımız bilgilere göre 30 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve bir o kadar da insanımız yaralanmıştır. Bu olayla terör bir kez daha çirkin yüzünü gözler önüne sermiştir. Bu tür olayların yaşanmaması noktasında daha dikkatli davranılması gerektiğini ve yaşanılan olayında da arkasındaki sorumluların bir ön öce bulunması için ciddi adımların atılmasını bekliyoruz” dedi. 

Vatan Partisi İl Başkanı Arif Doğan, "Bu insanlık dışı katliamların bir an önce durdurmalı sınırlarımız delik deşik her turlu eli kanlı terör örgütleri elini kolunu sallayarak girmektedir Suruç'ta yapılan bombalı saldırıda 27 kişi hayatını kaybetti.. Ölenlerin ailelerine baş sağlığı, yaralılara geçmiş olsun dileriz" açıklamasını yaptı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, saldırının ülkenin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik olduğunu ifade ederek “Bölgesinde lider olan ülkemizin istikrar ve huzuruna tahammül edemeyenlerin planlamış olduğu bu hain saldırı, birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmaya yetmeyecektir” ifadelerine yer verdi. Bu saldırıyı planlayanların amaçlarına ulaşamayacağını dile getiren Erkoç açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şartlar ve koşullar nasıl olursa olsun bu güzel ülkenin insanları olarak her zamankinden daha çok kenetlenecek ve hep birlikte terörü şiddetle lanetleyeceğiz. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. Ülkemizin bu dönemde daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama olayını kınayarak, “Millet olarak birlik ve beraberliğimizi korumalıyız” dedi. Suruç ilçesindeki patlama olayı üzerine bir mesaj yayınlayan Keskin, “Suruç ilçesindeki patlama olayı millet olarak yüreğimizi ağlatmıştır. Olayda hayatını kaybedenlere Allah’dan rahmet, yaralılara ise başsağlığı diliyoruz.  Nereden ve kimden gelirse gelsin, bu tür olayları gerçekleştirenler insanlıktan nasibini alamayanlardır. Esnaf ve sanatkar camiası olarak olayı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Bu tür olaylar karşısında, terör olaylarından medet umanlara verilecek en iyi cevabı millet olarak birliğimizi ve beraberliğimizi koruyarak vermeliyiz. Özellikle siyasi kimlik taşıyanların vatandaşları provoke edecek ifade ve sözlerden kaçınılması gerektiğini ifade ediyoruz” dedi. 

Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Yunus Millioğulları, "AKP iktidarının 13 yıldır uyguladığı kararsız ve tutarsız dış politika meyvelerini vermeye başlamıştır. Terör örgütlerine müsamaha gösteren yönetimlerin vatandaşları bundan mutlaka zarar görürler. Terörün amacı,bizi birbirimize düşürerek ülkemizi Ortadoğu’daki çıkmaza hapsetmektir.Bu oyuna gelmemeliyiz.sağduyulu davranmalıyız. Bu menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,yaralılara başsağlığı diliyorum."açıklamasını yaptı.

Eğitim-İş Malatya Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Hüseyin Kara, "Şanlıurfa Suruç İlçesi’nde çok sayıda vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. AKP iktidarının kararsız ve iradesiz dış politikaları sonucu, terörü kendilerine araç edinenler, siyasal iktidarın ödün veren tavrından da güç alarak, bu tür eylemleri gerçekleştirmek için cesaret bulmaktadır. Bu saldırı, ülkemizin uluslararası terörün hedefi  haline geldiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Suriye’de yaşanan iç savaş karşısında AKP Hükümeti’nin adeta emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak yürüttüğü yanlış dış politika ülkemizi felakete sürüklemektedir. Hükümeti bir an önce, halkımızın ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için gereken tedbirleri alması konusunda uyarıyoruz. Suruç’ta hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan  rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."dedi.

AKP Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları'nın açıklaması da şöyle: "Bugün itibari ile Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bombalı saldırı meydana gelmiştir.28 kişinin ölümüne ve 100'ün üzerin yaralıların hayatını tehlikleye sokan bu menfur saldırıyı, Ak Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları teşkilatı olarak lanetliyor ve kınıyoruz.Ülkemiz bu tür terör olaylarını birlik ve beraberlik içerinde dik duruşu ile bozmuştur. Ancak patlamada hayatlarını kaybedenler ve yaralananlar bizleri derinden üzmüştür. Bizler Gençlik Kolları olarak 'İnsan Onuru'unun önemsendiği bir yaşam tarzına her zaman gayret gösterdik.Gayretlerimizin bir diğer maddesi ise kardeşçe omuz omuza verip bu tür terör olaylarını ülkemizde bir daha yaşanmaması için akıl kalemini göz önünde bulundurarak mücadele etmektir.Saldırıyı düzenleyenler terör ve teröristten sıfatından başka hiç bir sıfat taşıyamazlar. Terör her yerde lanetlenmelidir. Bu alçak saldırının failleri kim olursa olsun yargı önünde hesap vermeye mahkumdur.Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.İkinci bir olay ise Adıyaman'da gerçekleşen askeri güçlerimize saldırı sonucu 1 askerimiz şehit olmuştur. 2 askerimiz yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.'Barış Süreci' ni sabote etmeye yönelik saldırılar ülkemizin gelişim,refah ve ekonomi liberalizm yükselişini engelleyemecektir. Türkiye'nin Kuzeyi , Güneyi , Batısı, Doğusu asırlar önce Çanakkale Savaşında, Sakarya Meydan Muharebesinde, Sarıkamışta kahramanca şehit düşen dedelerimiz tarafından kazanılmıştır.Ülkemizde emperyalist güçler tarafından oyunlar oynanmaktadır. Ülkemizde ki her kesimden gençlerin tuzaklar, kirli tezgahlara, provokasyonlara, tahriklere yenik düşmeyip vatanımızın bölünmez bütünlüğünü sağlayıp, birlikte el ele Yeni Türkiye süreci için mücadele etmeye davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız