SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hedef Büfe!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da karayolu kenarında bulunan bir büfe için verilen yıkım kararı mahkeme kararı ile durdurulunca ardından kapatma kararı verildi, oda mahkeme kararı ile durdurulunca bu kez gıda cezası kesildi, ardından da girişlerin engellenmesi için önüne Karayolları tarafından kanal açıldı.

Malatya Havaalanı yolu üzerindeki Aksaray köyünün girişinde 2 yıl vatandaşın kendi önce özel mülkiyeti üzerine yaparak ruhsat alıp işletmeye başladığı küçük büfenin Malatya Valiliği tarafından kapatılması için ortaya konan işlemlere işyeri sahibinden tepki geldi.

Malatya İl Encümeni tarafından 16 Şubat 2010 tarihinde alınan karar ile Karayolu kenarındaki Erol Özaslan'a ait büfenin yıkımı için karar verilerek, karar büfe sahibine teblig edildi. Büfe sahibi ise avukatı Hanifi Kartal aracılığı ile Malatya İdare Mahkemesi'ne başvurarak, yürütmenin durdurulmasını talep eti. Mahkeme ise yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak, ardından 12 Mart 2010 tarihinde Akçadağ Kaymakamlığı İlçe Özel İdaresi büfe hakkında kapatma kararını vererek, sahibine teblig etti. Bu karar da Malatya İdare Mahkemesi'ne götürülünce yürütmenin durdurulması kararı verildi. Bu kararın ardından ise 2 yıldan beri açık olan büfeye ilk kez giden Tarım İl Müdürlüğü görevlileri buraya çeşitli nedenlerden dolayı ceza kesti.

Önce yıkım, ardından kapatma ve verilen cezadan sonra ise Karayolları ekipleri büfenin önüne giderek, büfenin giriş ve çıkışlarını engellemek için kanal açtı.

Büfeyi 2 yıl önce yaptıran ve o dönem köy muhtarı olan Vahap Özaslan, kendi mülkiyetine yaptırdığı büfe için her türlü ruhsatın mevcut olduğunu ifade ederek, buradaki büfeyi açmasına dönemin Valisi olan Halil İbrahim Daşöz'ün teşvik ettiğini kaydetti.

Büfeyi işleten Erol Özaslan ise, verilen kararlar hakkında mahkemenin durdurma kararı vermesine karşın, karayolları ekiplerinin jandarma ekipleri ile birlikte gelerek büfenin giriş ve çıkışlarını kapattığını söyledi.

Avukat Hanifi Kartal ise verilen 2 değişik karar hakkında Malatya İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması kararının verilmesine karşın, müvekkillerinin haksızlık yapıldığını ifade etti. Avukat Kartal, "Bu sadece büfeye karşı başlatılan bir savaş değil. Aynı zamanda yargı kararlarına da başlatılan bir savaştır. Müvekkillerim, buraya kanal açanlara soruyorlar, 'Vali beyin emri' demişler. Ben sayın valimizin böyle bir emir vereceğini sanmıyorum. Zira hiç kimse hukukun üstünde değildir" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız