SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hedef Büyük

A- A+ PAYLAŞ

Geçen yıl itibariyle 1.4 milyar lira düzeyinde olan Malatya'nın tarımsal üretim değerini gelecek yıllarda artırmak için çalıştıklarını belirten Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Malatya tarımının yıllara göre hedeflerine ulaştığını belirtti.

Çalışmaların hızlanacağını kaydeden Aygül, "Karakaya Baraj Gölü'nde 2015 yılında 20 bin ton alabalık üretimi gerçekleştirerek Malatya ekonomisine yıllık 100 milyon lira civarında ilave katkı sağlayacaktır. Mera alanları ve DAP Projesinden yararlanarak, 20 bin baş kapasiteye sahip yeni ve modern damızlık sığır işletmeleri kurmak suretiyle, atıl duran kaynakları ekonomiye kazandırmak ve böylece Malatya ekonomisine yıllık 150 milyon liralık ilave katkı ve yüzlerce kişiye iş imkanı sağlamak için çalışmaktayız" dedi.

Tavukçuluk sektöründe hem iç piyasaya hem de Ortadoğu ülkelerine yönelik üretimi artırma çalışmalarının da sürdüğünü vurgulayan Aygül, şunları belirtti: "Toplam beyaz et üretim miktarımızı 30 bin tona yükselteceğiz. Sertifikalı tohum kullanarak hububat üretimini beş yıl içerisinde 250 bin tondan 400 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz. Çiftçilerimize üstün vasıflı koç sağlayarak, ırk dönüşümünü gerçekleştirme çalışması başlatmış bulunmaktayız. 2010 yılı itibariyle 1.4 milyar lira düzeyinde olan Malatya ili tarımsal üretim değerini, 2020 yılında 3 milyar lira seviyesine ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaktayız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız