SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hedef Büyük

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 27 yıl önce küçük bir mühendislik bürosu olarak kurulup 150 metrekarelik imalathanesini bugün 20 bin metrekarelik modern binada sürdüren ısı ve enerji sektöründe faaliyet gösteren MİMSAN Group tarafından kurulan Malatya'nın ilk modern döküm fabrikası hizmete girdi.

MİMSAN Group tarafından Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi 4. bölgede iki bin metrekarelik kapalı alanda kurulan MİMMETAL Döküm Fabrikası için açılış töreni düzenlendi. Törene AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile çok sayıda davetli katıldı.

MİMSAN Genel Müdürü Hacı Ahmet İlhan, fabrikada şu an 20 işçinin çalıştığını ancak bu sayının beş yıl içinde 100 işçiye çıkartılmasının planlandığını söyledi. İlhan, burada yüksek ısıya dayanıklı vasıflı çelik üretimi yapıldığını bildirdi.

Termik santralleri, çimento fabrikaları ve endüstri tesisleri için ekipman imalatı yaptıklarını belirten MİMSAN Genel Müdürü Hacı Ahmet İlhan, tesisin Malatya'nın ilk modern döküm fabrikası olduğunu söyledi. Döküm fabrikasının ihracat çalışmalarının devam ettiğini anlatan İlhan, şunları söyledi: "Almanya, Belçika ve Fransa'daki firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Biz MİMSAN Group olarak çoğu Avrupa Birliği ülkelerine olmak üzere ciddi teknoloji ihracatı yapıyoruz. İki fabrika ve 4 şirketi bünyesinde tutan MİMSAN bünyesinde 50'si üniversite mezunu 250 kişi çalışıyor. Kriz ortamında kendi öz sermayemizle döküm fabrikamızı hizmete geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

MİMSAN Group Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan ise, MİMSAN'ın 27 yıl önce bir mühendislik bürosunda kurulduğunu anlattı. İlk imalathaneyi 1987 yılında 150 metrekarelik bir alanda çamurun içinde ve karın altında yaparak bugünlere geldiklerini anlatan İlhan, şöyle konuştu: "O günlerde biz dostlarımızla bir çileyi paylaştık. Çok sıkıntılı günler içinde başlayarak bugünlere geldik. Bugün 20 bin metrekarelik modern tesiste ısı ve enerji sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Nükleer fabrikaların bizim tarafımızdan kurulacağı bir geleceği düşünüyorum. Türkiye'nin en büyük termik santrallerinin bizim tarafımızdan kurulacağı bir geleceği düşünüyorum. MİMSAN Group, nükleer santral yapacak bir duruma gelecektir. Rahmetli Özal'ın bilgi çağı dediği dönemi yaşıyoruz. Bundan sonrası inançtır, aşktır. Kısa zamanda, Avrupa'nı ürettiklerini bizde üreteceğiz. MİMSAN'ın Belçika ve İsviçre'ye kazan satması bir rüyaydı. Ama bugün satıyoruz. 10 sene sonra büyük termik santralleri yapacağız. Şu an Bursa'daki küçük bir termik santralinin bütün ekipmanlarını MİMSAN olarak biz yapıyoruz."

Enver İlhan, en büyük rüyasını da şöyle anlattı: "Atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikasını, dünyanın en büyük termik santrali kazanı üreten tesisi yapmak benim en büyük rüyam. Bunu Malatya için istiyoruz. Şimdilik bir rüya, umuyorum ki, birkaç yıl sonra gerçek olacaktır"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız