SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hedef Çağdaş Uygarlıktı, Yarı Sömürgelik Değil..''

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, AB üyelik görüşmeleri öncesinde, AB'nin Türkiye'ye karşı olumsuz politikaların giderek arttığını söyledi.

Tunçdemir, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"3 ekim 2005 tarihinde bildiğiniz gibi AB – Türkiye arasında üyelik görüşmeleri başlayacaktır. Avrupa Birliği’ne üye ülkeler, masaya oturma tarihi yaklaştıkça, Türkiye’ye karşı olumsuz politikalarını gittikçe daha da arttırmaktadırlar.

Ülkemizin bu katılım süreci içerisinde bugüne değin yaşadıkları göstermektedir ki batılı emperyalistler; LOZAN’da 80 yıl önce kaybettikleri SEVR’i tekrar yaşama geçirmek için uğraşmaktadırlar. Lozan’ da Türkiye’den istedikleri ödünleri alamayan “Avrupa”nın cebine koyup sakladıklarını şimdi önümüze sürmekte olduğu açıkça ortadadır.

Türkiye artık yeniden Avrupa’nın hasta adamı olarak görülmektedir. Yaklaşık 200 yıllık bir tarih sürecinde, demokratikleştirme, iyileştirme önerileri ile Osmanlı İmparatorluğu’nu tarih sahnesinden silme noktasına getiren bu düşünce bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni aynı şekilde yok etmek için aynı yaklaşımı göstermektedir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “çağdaş uygarlık” hedefini, işin kolayına kaçarak Avrupa Birliği olarak algılayan bazı politikacıların ve onların destekçisi kimi medya mensuplarının istenen ödünleri olağan gösterip kamuoyunu yanılttıkları her geçen gün biraz daha anlaşılmaktadır. Avrupa Birliği “kriterleri” arasında yer almadığı halde Kıbrıs’tan istenen ödün bunun son örneğidir. Kıbrıs, yitirilmektedir. Bu gidişin sonunda sırada Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu vardır.Türk halkı tepkisiz kaldığı sürece en çok 20 yıl içinde Türkiye, Sevr koşullarını kabullenmek zorunda bırakılacaktır.

Türkiye’nin hedefi “çağdaş uygarlık” tır; kendini “çağdaş” olarak gösteren emperyalistlere tam ya da yarı sömürge olmak değildir.

Türkiye’nin de Avrupa Birliği’ne üye olmak için başlatılacak müzakere sürecinde bazı kriterleri olmalıdır.
Bu kriterlere göre: Ülkemizin ulusal çıkarları zedelenemez. Ulusal onurumuz ile oynanamaz. Ekonomik çıkarlarımız bozulamaz. Ulusal bütünlüğümüze dokunulamaz.

Türkiye açısından bu ulusal kriterlerin herhangi birinin yer almadığı bir müzakere süreci ucu açık ya da kapalı ne olursa olsun asla ve asla kabul edilemez.

Türk halkı dün olduğu gibi bugün de ulusal kriterlerden verilecek ödünleri ULUSAL ONURUMUZ, ULUSAL ÇIKARLARIMIZ adına asla kabul etmeyecektir.

Bize bırakılan bu armağanın doğurduğu sorumlulukların bilincinde olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız