SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hedef Çok Güçlü Bir Malatyaspor''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un Haşim Karadağ başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, teknik direktör arayışını, geçtiğimiz sezon Ankaragücü'nü çalıştıran Hikmet Karaman'la anlaşarak sonuçlandırdı.

Karaman, Malatyaspor'la her konuda anlaştıklarını bildirdi.

İLK AÇIKLAMALAR..
Malatyaspor'un yeni teknik direktörü Hikmet Karaman, TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'ın sorularını yanıtladı.

Sorular ve yanıtlar şöyle:

SORU: Malatyaspor'la anlaştınız.. Hayırlı olsun.. Düşünceleriniz?

KARAMAN: “Her konuda anlaştık. Allah izin verirse inşallah yarın da oraya geliriz. Bir takım teferruatlara bakıp ona göre konuşuruz.

Bu takımın önümüzdeki yıllarda Avrupa kupalarında boy gösterecerk bir takım haline gelmesi için oynayacağız. Geçmiş dönemlerde çalıştığımız takımlarda hep takımları kümede bıraktık vesaire. Artık hedefler olması lazım, bunların da üst sıralar olması gerekiyor. Benim düşüncelerim bundan ibaret. Başkanıma ilettim. Birçok konuda mutabık kaldık. Oraya geldikten sonra da diğer konuları halledip, çok güçlü bir Malatyaspor yaratıp önümüze bakacağız."

SORU: Malatyaspor'da ilk etapta nasıl bir tablo gördünüz?

KARAMAN: “Birinci ligden bütün takımlar düşerse, Malatyaspor’un düşmemesi gerekirdi. Bunu herhangi birşey yapmayayım ama, böyle bir kadronun.. Biliyorsunuz arkadaşlar biz de Ankaragücü’yle ligde kaldık yani.. Malatyaspor’un kadrosuna baktığın zaman, bu kadronun düşmesine insanın aklı ermiyor yani.. Demin Emrah’la beraberdim, sağbek Emrah’la.. Dedim ya nasıl düştünüz dedim ya. Bırak, hocaya gerek yok dedim. Hiç hocasız bu takımın ligde kalması gerekirdi. Ama hatalar oluyor. Futbol hata oyunu. Geriye bakmaya gerek yok. Geçmişteki hatalardan ders alıp, akıllı, mantıklı planlar yapıp güçlü bir potansiyeli olan, hem şehriyle, hem de taraftarıyla güçlü olan bir Malatya’yı, geçmişteki günlerde UEFA’ya oynayan, Türkiye liginin tehlikeli takımı olan, iyi futbol oynayan, gelecekle ilgili kadrosunu koruyabilen bir takım haline getirip, bu hedefler üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız..

SORU: Levent Eriş’in anlaştığı futbolcular.. Bu oyuncularla devam edecek misiniz?

KARAMAN: “ Bu konuda herhangi bir yorum getirmeyeceğim. Ben başkanla görüştüğümde bir çalışma yaptım. Malatyaspor kadrosunu çok iyi tanıyorum. Daha önceden de anlaşılan oyuncuların birçoğunu çok iyi tanıyorum. Amaç kaliteli, karakterli, mücadele gücü yüksek olan, giydiği formanın değerini bilen, bunun için mücadele edecek olan oyuncuları biraraya getirmeye çalışacağız. Bu konuda fazla yorum getirmek istemiyorum. Belirli bir kadro var. Bu kadronun korunması gerekiyor. Yapmamız gereken çok işler var. Onun için daha fazla bir yorum getirmeyeceğim."

SORU: Gidenler Var.. Volkan, Emrah, Bilal.. Bunlar için düşünceleriniz?

KARAMAN: "Emrah benim Konya’da eski futbolcum.. Daha önce anlaşmış olsaydım, gitmesini istemezdim. Daha önce protokollar yapılmış. Bilal için.. Malatyaspor 1. ligde kalsa Bilal’i kaça satardı? Malatyaspor seneye 1. ligde oynasa, Bilal gibi bir oyuncuyu kaça alabilir? Ama bir takım sözler verilmiş, bitmiş.. Bu konuda başkanın takdir hakkı olmalı. Yoksa Bilal gibi oyuncunun gitmesine asla müsaade etmem. Tabi burada teknik ekibin de yeni gelmesi, kongre vs. bazı futbolcuların gitme hedefi olmuştur ama.. Mevcut kadroya baktığımda yapılacak katkılarla iyi bir kadro oluşturacağıma inanıyorum."

SORU: Hazırlanmış bir program vardı. Kamp vs.. Siz değişiklik yapacak mısınız?

KARAMAN: "Her türlü değişiklik olabilir. Ben zaten yarın Malatya’ya geleceğim. Bütün programları gözden geçireceğim. Kendi programım doğrultusunda çalışma yapacağım. Onun için geçmişteki programların hepsi değişebilir."

SORU: Malatya'ya mesajınız?

KARAMAN: “Tüm Malatyalılara sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Benim gelmem için gönül, destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Zaten geçmiş dönemlerde oynadığımız maçlarda Malatya taraftarının takımını nasıl desteklediğini gördük. İyi bir taraftar potansiyeli var. Onlara sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Bize güvensinler.. Biz ekip olarak çok çalışmayı seven, disiplinli, başarı peşinde koşmak isteyen bir ekibiz. Malatya’nın büyük bir camia olduğunu biliyorum. İnşallah bu camia birleşip Malatyaspor’u çok iyi noktaya gelecek bir takım hüviyetine getiririz. Bunun için de hepimizin aynı fikirde olmamız gerekiyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız