SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hedef Dünyada İlk Sıra..'

A- A+ PAYLAŞ

Karaciğer nakli konusunda iddialı bir tıbbi merkez durumunda olan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, kardeşinden karaciğer nakli yapılan Sudanlı bayan hastanın sağlıklı olarak taburcu edildiği bildirildi. Tıp Fakültesi Dekanı ve Karaciğer Nakli Ekip Başkanlarından Genel Cerrah Prof.Dr. Sezai Yılmaz, merkezin karaciğer nakli konusunda ülkenin ve Avrupa'nın tartışmasız bir numaralı karaciğer nakli merkezi durumuna geldiğini bildirdi.

Yılmaz, Sudanlı hastaya yapılan karaciğer nakli hakkında bilgi verirken, bu yılın Ocak ayında bu yana 25'inci, genel olarak da 101'inci karaciğer naklini de gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Prof.Dr. Yılmaz şunları söyledi:

" Yaklaşık bir aydır “Akut Karaciğer Yetmezliği” tanısıyla Sudan’da tedavi edilmekte olan 52 yaşındaki Hoda İSMAİL isimli bayan hastada, karaciğer koması gelişmesi üzerine karaciğer nakli amacıyla acil olarak hastanemize gönderildi. Hastaya 37 yaşındaki erkek kardeşi Mekki İSMAİL’den 23.01.2008’de canlı vericili karaciğer nakli yapıldı. Verici ve hastanın ameliyat sonrası seyri son derece tatminkardır. Verici ameliyattan 10 gün sonra taburcu edilerek Sudan’a gönderilmiş, alıcı ise önümüzdeki günlerde taburcu edilecektir.

İnönü Üniversitesi TÖTM bugün için Avrupa ve Ülkemizde tartışmasız bir numaralı karaciğer nakli merkezi haline gelmiştir. 04 Mart 2008 itibari ile, bu yılın başından beri yapılan karaciğer nakli sayısı 25’dir. Merkezimizde yapılan toplam karaciğer nakli sayısı ise 101’e ulaşmıştır. TÖTM karaciğer nakli ile ilgili olarak ortaya koyduğu hedeflere birer birer ulaştığı ortadadır.

Amacımız Malatya İnönü Üniversitesi TÖTM’ni dünyada bir numaralı karaciğer nakli merkezi yapmaktır. Bunu gerçekleştireceğimizden de kimsenin şüphe duymaması gerekir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız