SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hedef FBI İhalesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:33:49
Hedef FBI İhalesi
A- A+ PAYLAŞ

Üretiminin çoğunluğu ABD'ye ihraç edilen Canik TP9 tabanca, gösterdiği performanstan dolayı dünyada dikkatleri üzerine çekti. 

Samsun Yurt Savunma Sanayi A.Ş. tarafından üretilen Canik TP9 serisi tabanca hem performansı hem de fiyatı ile beğeni topluyor. Firma, Canik TP9 tabanca ile önümüzdeki aylarda Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) ilahesine hazırlanıyor. 

Samsun Yurt Savunma Genel Müdürü Utku Aral yaptığı açıklamada, “Türkiye’de, son jenerasyon iğne ateşleme sistemli tabancayı ilk tasarlayan ve üreten firma olan Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş., 10 binlerce TP9 serisi tabancalarını dört senedir hem Türkiye hem de dünya pazarlarına sunmaktadır. Polimer gövdeli ve iğne ateşleme sistemli yeni jenerasyon tabancalar, son 15 senedir Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya gibi en gelişmiş polis teşkilatlarına sahip ülkeler tarafından tercih edilmektedir. Söz konusu tabancaların en büyük özellikleri; hafif olmaları, kullanım kolaylıkları ve özellikle eski tasarımlara nazaran performans üstünlükleri ve mukavemetleridir. İğne ateşleme sistemli tabancalar gerekli bütün emniyet sistemlerine haizdir. Söz konusu silahlarda, tetik çekilmeden ateşlemeyi engelleyen 'iğne bloğu emniyeti', bilinçsizce tetiğin çekilmesini engelleyen 'tetik emniyeti' standart emniyet sistemleri olarak bulunmaktadır” dedi. 

“YANLIŞ VE KASITLI YÖNLENDİRME”

“TP9 serisi silahlarımız, dünyadaki iğne ateşleme sistemli benzerlerine (Glock, Sig Sauer, Steyr) daha da üstünlük sağlayan güvenli iğne düşürme mandalına da sahiptir” bilgisini veren Aral, şöyle konuştu: “Dolayısı ile bazı gazetelerde çıkan haberlerde söz konusu olan menfur olayın gerçekleşme şekli kriminal raporları ile ortaya zaten çıkacaktır. Menfur olayın, polimer gövdeli, iğne ateşleme sistemli son jenerasyon ve dünyadaki gelişmiş bütün ülkelerin emniyet teşkilatları tarafından yıllardır tercih edilen tabancaların, maalesef ülkemizde üretim teknolojilerine ulaşamamış kişi veya kurumlarca yanlış ve kasıtlı yönlendirildiği ortadadır."

HEDEF FBI İHALESİ

Genel Müdür Aral, Canik TP9 tabancaları ile önümüzdeki aylarda Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) ihalelerine de katılmak için çalışma başlattıklarını hatırlatarak, "Şirketimizin son dört yıldır TP9 serisi silah sistemlerinin yüzde 80'ini öncelikle Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere 10’dan fazla ülkenin kolluk kuvvetlerinin kullanımı amacı ile ihraç etmektedir. 2013 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 25 bin adet tabanca alım ihalesinde TP9 modelimiz, ihaleye katılan yabancı marka silahlar da dahil mukavemet ve kırım testlerinde en başarılı performansı sergilemiştir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız