SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hedef Katkı Sağlamak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine" eğitimine katılanlara sertifikaları verildi.

Sertifika törenine, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MTSO Başkan Yardımcısı Sıdık Özdemir, Genel Sekreter Sait Kabadayı ve KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki ile sertifika almaya hak kazanan girişimciler katıldı.

MTSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'nın sanayi ve ticaretinin gelişmesi için çaba ve gayret içerisinde olduklarını söyledi. 2010 yılı içerisinde 115 kişiye eğitim verdiklerini kaydederek, "Kendi çabamızla ilk önce 25 kişiye daha sonrada 90 kişiye eğitim verdik. KOSGEB İşbirliğiyle 2010 yılında 115 kişiye bu eğitimi vermiş olduk. Bu eğitimden geçen arkadaşlarımız sertifikalarını almaya hak kazandılar. Buradaki asıl hedef, istihdam ve üretime katkı sağlamak ve devletimizin, hükümetimizin vermiş olduğu bu desteği sizin yararınıza nasıl kullanabiliriz diye KOSGEB ile bir çalışma başlattık. Umut ediyoruz ki, bu arkadaşlarımız kendi imkanlarıyla bu eğitim aldı, iş yerlerini kurduktan sonra devletimizin ciddi anlamda desteği olacak. 27 bin TL karşılıksız hibe desteği, bunun yanında makine - tesisat kredisi var. Buda 70 bin TL'lik bir destek. Bu destekte 4 yıl vadeli ve 0 faizli, 2 yılı ödemesiz geriye kalan 2 yılda eşit taksitlerle ödeme şekli var" dedi.

Erkoç, sertifika almaya hak kazanan girişimcilere bir çağrıda bulunarak, "Sertifika almaya hak kazanan bütün arkadaşlarımızın iş yerlerini kurarak, devletimizin vermiş olduğu imkanlardan yaralanmasını ümit ediyoruz. Ve bu vesileyle bizlerde kendimizi görevimizi yerine getirdiğimiz için mutlu oluruz. Çünkü ülkenin geleceği yatırım yapmak ve istihdam oluşturmaktan geçiyor. Bu anlamda sizlerde bu heyecanı duydunuz ve bu eğitimlere katıldınız. İnşallah en kısa zamanda iş yerlerini kurar ve bu imkanlardan faydalanırsınız. Bu işin herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından sertifika almaya hak kazanan girişimcilere sertifikaları verildi. Öte yandan en başarılı girişimciye 97 bin TL'lik çek takdim edildi.

Sertifika töreni sonrası girişimcilere sertifikayla ilgili bilgiler veren KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki, "Bu sertifika, KOSGEB var olduğu sürece ömür boyu geçerli bir sertifikadır. Türkiye'nin neresinde olursanız olun bu sertifikayla bir iş kurduğunuzda o ildeki KOSGEB Müdürlüğüne başvurarak, bu destekleri almaya hak kazanabilirsiniz. Yalnız bu süreç içerisinde işinizi kurarsanız, 2 yıl süreniz var. Yani işinizi kurmadan süresiz, işinizi kurduktan sonra da 2 yıl destekten yararlanma süreci var" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız