SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedef Malatya'da Yüzde 75 Oy"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:07:11
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Teşkilatı tarafından Çöşnük Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda mahalleli ile bir araya gelindi.

Toplantıya, AKP İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. 

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci yaptığı konuşmada, Ortadoğu’da yaşanan olaylara değinerek, “Gazze'yi kana bulayan İsrail zulmü ile karşı karşıyayız. Gazze’li kardeşlerimiz böyle bir zulmün ve katliamın gölgesi altında Ramazan ayını geçiriyorlar. Bu vicdansızlığa, bu saldırılara karşı bizler de maddi ve manevi desteklerimizin yanında dualarımız ile de Filistin halkının yanında olmalıyız’’ dedi.

Tüfenkci, İsrail’e yönelik dünyada oluşan tepkiye dikkat çekerek, ‘’Dünyanın birçok ülkesinde İsrail saldırılarına karşı tepkiler yağarken bazı Arap ülkelerinin sessiz kalması kabul edilir bir durum değildir. Bu ülkenin seçilmiş, Müslüman, inanmış bir liderine karşı beddualarını dillerinden düşürmeyenlerin de susması manidardır. İsrail zulmü karşısında dut yemiş bülbüle dönen Pelsilvanya ABD'deki Yahudi cemaatiyle olan iyi ilişkilerini bozmamayı tercih etti. Hatırlarsanız Mavi Marmara olayında da şehit olan vatandaşlarımızı suçlamışlardı. Biz bunları unutmayacağız, bu hainliği, bu çifte siyaseti unutmayacağız, milletimize de unutturmayacağız. Tüm kurumlarımızda da gerektiği gibi hesabı sorulacağından da şüpheniz olmasın’’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Tüfenkci, Malatya’da en az yüzde 75 oy hedeflediklerini ifade ederek, ‘’30 Mart’ta sizlerin AK Parti’ye Başbakanımıza olan destekleri ile Malatya Türkiye’de rekor kırdık. Malatya’da girdiğimiz 8 seçimde de hep birinci parti olan AK Parti, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde de, bu davanın liderine  göstereceği destek ile Malatya yine rekor kıracaktır.  

Bakınız, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bir şer ittifakı oluştu. Bu ittifakın içinde CHP var, kuyruğunda MHP var. Oyları yüzde 1’i bile bulmayan partiler var. Bu ittifakın içinde bir kez daha Pensilvanya ihanet çetesi var. AK Parti milletle yürüyor, milletin kurduğu ittifakla yürüyor. Kime karşı? Bu şer ittifakına karşı’’ dedi. 

Toplantıda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın büyükşehir sürecindeki yapılanma çalışmalarına dikkat çekerek,   “Bu süreçte ulaşım, ilaçlama, çevre sağlığı, kanalizasyon büyükşehir belediyemize, ara sokaklar, temizlik ve sosyal kültürel anlamdaki çalışmalar ise ilçe belediye başkanlıklarına bırakıldı. Bu süreç belli bir geçiş sürecidir. Zaman zaman sıkıntıya düşüyorsunuz. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak bizlerde kendi düzenimizi kurmaya çalışıyoruz. Battalgazi Belediyesi 7 binada hizmet sunmaya başladı. 102 mahallesiyle büyük bir ilçe konumundayız. Bu bölgelerden aldığımız şikayetler doğrultusunda tüm birimlerimiz büyük çalışma gayretleri içerisindedir" dedi. Malatya’nın bazı bölgelerinde yaşanan su sıkıntısına değinen Başkan Gürkan, "Kuraklık dönemini Malatya Büyükşehir Belediyesi sıkı bir çalışma içerisindedir. Su sorunları mahalle sakinlerimiz tarafından bizlere sık sık bildirilmekte ve mağduriyetlerini iletmektedirler. Temizlik konusunda belediye olarak gerekli çalışmaları kısa zamanda hallederek, ilk zamanlarda aldığımız şikayetleri şimdilerde ise teşekkür alarak mahalle sakinlerimiz bizlere iletmektedirler. Parklar konusunda belediyemize gelen şikayetler, bu parklarımızın uyuşturucu kullananların egemenliğine geçtiği yöndedir. Bu konuda bizlere görev düştüğü kadar mahalle sakinleri de parklara sahip çıkacak ve buralara sık sık giderek temizliğine sahip çıkmalıdırlar” diye konuştu. Malatya ve Battalgazi ilçesi için Yeşil Alan Projesi’nin önemli olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Yeşil Alan Projesi Malatya için akçiğer görevini üstlenecektir. Bu konuda milletvekillerimizle birlikte ortak çalışmalarımız devam etmektedir. Battalgazi ilçesinde Devlet Hastanesi’nin olmayışını vatandaşlar gibi bizlerde kabul etmiyoruz. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ile randevu talep edilmiştir. Bölgedeki Devlet Hastanesi sorununu bürokrasi olarak çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Başkan Gürkan, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine değinerek, "Malatya, AK Parti’ye yerel seçimlerde göstermiş olduğu teveccühü, 10 Ağustos'ta da devam ettireceğine inanmaktayım” diye konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız