SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hedef: Malatya'yı Bölge Merkezi Yapmak''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Başkanı Ahmet Karaaslan, kuvvetleri tek çatı altında toplayıp, lobi hizmetlerini iyi yapabilmeleri için birlik kurduklarını belirterek, hedeflerinin, Malatya'yı Doğu ve Güneydoğu'nun ticaret, sanayi ve kültür merkezi haline getirmek olduğunu söyledi. Bu arada, MASTÖB'ün "Avrupa Takımı Etkinliği" adlı toplantısının, 18 Kasım Cumartesi günü İnönü Üniversitesi'nde yapılacağı belirtildi.

KARAASLAN'IN TOPLANTISI..
İstanbul'da kurulan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği'nin bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Malatya Avşar Otel'de basın toplantısı düzenleyen MASTÖB Başkanı Ahmet Karaaslan, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini, Malatya ile ilgili Türkiye geneline yayılan dernekleri MASTÖB çatısı altında toplamak için böyle bir birlik kurduklarını söyledi.

Malatyalıların kuvvetlerini tek çatı altında toplayıp, lobi hizmetlerini iyi yapabilmeleri için birlik kurduklarını belirten Karaaslan, "İstanbul'da birinci sırada Karadenizliler, ikinci sırada Sivaslılar ve üçüncü sırada Malatyalılar var. Malatya nüfusuna yakın, İstanbul'da 600-700 bin Malatyalı bulunmaktadır. Ancak il, ilçe, hatta köy dernek ve vakıfları var. Bunları tek çatı altında toplayıp, birlikten kuvvet doğar düsturuyla yola çıktık" dedi.

İcraatçı olmaktan çok, projeler üreten ve koordine eden bir kuruluş olduklarını kaydeden Karaaslan, "Herkesin görüş ve düşüncelerine saygılıyız. Bünyemizde her görüşten insan var. Anacak, konu Malatya olunca tek çatı altında toplanacağız" diye konuştu.

MASTÖB Başkanı Ahmet Karaaslan, 2 yıl bakanlık ve 12 yıl milletvekilliği yaptığını hatırlatarak, "Malatya'nın Avrupa Birliği hibe fonlarından yararlanması için çaba göstereceğiz. Mesela, 1 kilosunu 2 YTL'ye dahi satamadığımız kayısının Avrupa'da paketlenmiş 250 gramı 60 YTL'den satılmasını araştırıp, üretici ve ihracatçılarımıza bu konularda ışık tutacağız, yol göstereceğiz" şeklinde konuştu.

BELEDİYEYİ ZİYARET..
MASTÖB yöneticilerinin Belediye Başkanı Cemal Akın'a yaptıkları ziyaretle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"..Türkiye genelinde kurulan Malatya ile ilgili dernek ile vakıfları bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan kısa adı MASTÖB olan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği heyeti, Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı makamında ziyaret etti.

16 Kasım Perşembe günü gerçekleşen ziyarete Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Başkanı Ahmet Karaaslan, Genel Sekreter Mahmut Ali Kaşifoğlu, Projelendirme Başkan Yardımcısı Bayram Şahin, Koordinatör Füsun Çetin ve İstanbul Malatyalılar Derneği 2. Başkanı Erdal Alkan ile yönetim kurulu üyesi İlhan Deniz katıldı.

Ziyaret sırasında Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği’nin kurulma amacı ve çalışma sistemleri hakkında bilgiler veren Birlik Başkanı Ahmet Karaaslan, Türkiye genelinde Malatya ile ilgili kurulan dernek ve vakıfları birleştiren bir yapı oluşturduklarını ve amaçlarının ise sadece Malatya’ya hizmet etmek olduğunu söyledi.

Malatya’nın kalkınması için gerek hükümete, gerekse de AB’ye proje hazırlayarak kaynak sağlamayı hedeflediklerini, bu konularla ilgili olarak AB’nin küçümsenmeyecek derecede kaynaklar ayırdığını söyleyen Karaaslan, Türkiye genelinde 40’ı aşkın Malatyalı Dernek ve Vakfın olduğunu, toplam Malatyalıların nüfusunun ise 2.5 milyon dolayında olduğunu belirtti.

Belediyelere, yapacakları hizmetlere destek olmaktan başka bir amaçlarının olmadığını da kaydeden Karaaslan, Belediyelerin altyapı ile ilgili büyük projeler hazırlamaları istediklerini, bu projelere AB’de kaynak alınabileceğini, bu doğrultuda şu anda AB’ye 3 proje gönderdiklerini kaydetti.

Ziyaretten dolayı konuk heyete teşekkür eden Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise bütün dünyanın sivilleşmeye doğru gittiğini ve sivil toplum kuruluşlarının da ülke yönetimindeki etkinliklerinin her geçen gün biraz daha arttığını belirterek, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği’nin Türkiye’ye örnek olması noktasında önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

Başkan Akın, Hükümetin yeni Dernekler Yasası’nı çıkararak, sivilleşmeyi teşvik ettiğini kaydederek, “Sivil toplum örgütlerinin bir çatı altında toplanarak temsil edilmesi Türkiye’de ilk olarak Malatya’da gerçekleşiyor. Türkiye’ye örnek olması noktasında Malatya’ya yakışan da budur. Bu örgütler teşekkül ettikten sonra, hibe krediler almak belki daha da artacaktır. Bu da Malatyamız ve ülkemiz için bir kazançtır.

Ayrıca bununla birlikte, Türkiye’nin çeşitli illerine dağılanlarla birlikte 2.5 milyon Malatyalı’yı bir araya getirecek bir teşekküldür. Bu çalışmaların Malatyamıza ve ülkemize hizmet edeceğini ve hayırlar getireceğine inanıyorum. Bu organizasyonların başında sizler gibi tecrübeli hemşerilerimizin olması bizim için bir kazançtır. Biz Malatya Belediyesi olarak, bütün imkanlarımızla bu oluşuma yardımcı olacağız. Bu vesileyle bu teşebbüsün hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu...

18 KASIM'DAKİ TOPLANTI..
Öte yandan MASTÖB tarafından 18 Kasım Cumartesi günü İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda "Avrupa Takımı Etkinliği" konulu bir toplantı düzenlendiği bildirildi.

13.00'de başlayacak toplantının 19.00'a kadar süreceği; MASTÖB Genel Başkanı Karaaslan, Vali Halil İbrahim Daşöz, Bilgi Üniversitesi'nden Can Baydarol, AB Genel Sekreterliği'nden İnci Ataç'ın konuşacakları bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız