SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedef Malatya'yı Daha da Büyütmek"

0
Güncellendi - 2017-05-17 02:16:28
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, düzenlediği basın toplantısında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetleri ile ilgili bir değerlendirme yaptı.

16 Mayıs Salı günü Nikâh Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısına; Genel Sekreter Ercan Turan’ın yanı sıra genel sekreter yardımcıları ile daire başkanları ve basın mensupları katıldı.

Malatya Belediyesi’nin Büyükşehir statüsüne kavuşmadan önce 212 km2’lik hizmet alanının olduğunu, Büyükşehir Belediyesi statüsü ile birlikte hizmet alanının 60 kat artarak 12.312 km2’ye çıktığını belirten Başkan Çakır, 3 yıllık büyükşehir sürecinde önemli hizmet ve yatırımlar yaptıklarını kaydederek, hedeflerinin Malatya’yı daha da büyütmek olduğunu söyledi.

Malatya genelinden sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi’nin, 13 ilçe, 716 mahalle ve 1150 mezraya hizmet götürdüğünü belirten Başkan Çakır, başlıklar halinde; imar, ulaşım, turizm ve jeolojik gibi ana planların tamamlandığını, KUDEB’le kültür varlıklarına sahip çıkıldığını, MASKİ’nin 2071 hedefleri doğrultusunda 325 milyon tutarında 2567 km altyapı hizmeti yaptığını, kentlere kimlik kazandıran caddelerle ilgili olarak önemli caddeler açtıklarını, küçük caddeleri bulvar haline getirdiklerini, güney ve kuzey kuşak yollarının önemli mesafelerini açtıklarını, Malatya’ya özgü bir çevreyolu düzenlediklerini, toplamda 3253 km asfaltlama yaptıklarını, 584 km yeni yol açtıklarını, 2342 km yol genişletme çalışmaları yaptıklarını, 42 köprü ve 30 adet menfez yaptıklarını, Şire Pazarı, Akpınar ve Bakırcılar Çarşısını düzenlediklerini, 8 adet üst geçit, 15 adet kavşak yaptıklarını, Kernek, Kanalboyu ve Hürriyet Parkını düzenlediklerini, Sanat Sokağı, Sanat Galerisi, Gençlik Merkezi gibi insana dokunan hizmetler yaptıklarını, Kerpiç Evleri ayağa kaldırdıklarını, Yaşam ve Spor Merkezi, Nikâh Sarayı, Kernek Külliyesi, Çocuk Trafik Eğitim Parkı gibi projeleri bitirerek hizmete sunduklarını, 20 civarında çeşme, 3 saat kulesi, yeni Gasilhane, kapalı spor salonu yaptıklarını, başta amatör spor kulüpleri olmak üzere spora ve sporcuya önemli destekler verdiklerini, ilçeler garajı, Doğu ve Arapgir Garajı, 2 adet ilçe mezbahanelerini hizmete sunduklarını, Türkiye’de ilk defa hayata geçirdikleri trambüsle günde 30 bin yolcu taşıdıklarını, çöpten ve güneşten elektrik üreten santraller kurduklarını, ulaşımda düzenlemeler yaparak, araçları dönüştürdüklerini, feribot ve gezi teknesi hizmete sunduklarını, baraj seyahatini ilk defa denetim altına aldıklarını, Malatya Çevre Entegre ve Katı Atık Bertaraf Tesisi ile çevrecilik alanında örnek projeler gerçekleştirdiklerini, Turgut Özal Tabiat Parkı’nın yanı sıra yaptıkları yeşillendirme, fidan ve ağaç dikimleriyle Malatya’nın yeşil alanına katkı sağladıklarını, çiftçilere 1 milyon civarında ücretsiz fidan dağıttıklarını, sosyal ve kültürel faaliyetlerde engelliler de dâhil olmak üzere önemli hizmetler sunduklarını, fuarlar, sağlık hizmetleri ve e-belediyecilik uygulamalarında örnek çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bir kentin kalkınmasının binaların yükselmesi değil insanların bilinçlenmesiyle olacağını kaydeden Başkan Çakır, toplantı sonunda basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı. Çakır ayrıca önümüzdeki günlerde yeni yapacakları projeler ile ilgili olarak da bir toplantı düzenleyeceklerini söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Kayserili (6 yıl önce)
    Ya saçmalayın uyutuluyorsunuz kardeşim ya.Malatyamızın koca barajları koca gölleri var,oralara yapay plaj tesisleri piknik alanları açmak yerine gidiyorlar boş beleş işlerle ugraşıyorlar ya,kimse sizden park istemiyor şu malatyanın yaz iklimi akdeniz iklimi gibi tek eksik olan şey plaj ve yüzülecek kadar su,Koca göllerimiz var,Eskişehir bunu kısıtlı göl imkanlarıyla yaptı.Kayseri bunu kısıtlı imkanlarla yaptı zarar etmiyorlar aksine,kar ediliyor :) 5 senede maliyeti çıkıyor tabi rant edilmez ise ;) uyutuluyorsunuz kardeşim uyanın belediye başkanlıgı seçimi parti seçimi değildir 2019 da belediye başkanı olarak inşallah AKP BELEDİYE BAŞKANLARI SEÇİLMEYECEK.MALATYA BIRAKTIGIMDAN DAHA KÖTÜ BİR ŞEHİR OLMUŞ HER YER CAFETERYA OLMUŞ ESKİDEN PARK OLARAK KULLANDIGIMIZ TEMİZ HAVA DOLU PARK ALANLARIMIZ ŞİMDİ KAFETERYALARIN ELİNDE,YAZIK MALATYAYA ORDUZU PINARBAŞINA TURGUT ÖZAL TABİAT PARKI DEYİP KÜÇÜK TAHTA BİR KÖPRÜ YAPTIRMAKLA BELEDİYECİLİK OLMUYOR.ŞU MALATYADA EN AZ 2 ÇEVRE YOLU OLMASI GEREKİYOR AMA 1 TANE VAR YAZIK YA KARDEŞİM YAZIK. KARDEŞİM.HERKES AKLETSİN,BU PARTİ DEĞİL BELEDİYE MESELESİ MALATYADA AKP NİN BELEDİYE BAŞKANLARI GELDİĞİNDEN BERİDİRLİ BU ŞEHİR GELİŞMİYOR....ESENLİKLER...M
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (6 yıl önce)
    iyi güzelde. altyapısı biten ve elektirik telleri yer altına alınıp direkleri dikilen.. yani biten mahallelerin yolu hala delik deşik. aileler balkona çamaşır asamıyo.. çukurlar yüzünde arabalar sanayide çıkmıyo. biten mahallere ne zaman asvalt sereceksiniz.. yazıkk beeeee
    0
    0
    Yanıtla
  • Avni Işık (6 yıl önce)
    Herşey bi tarafa belediye başkanlığınız dönemde şehrimiz çok değişti ve güzelleşti, Bunu en iyi bizim gibi gurbette yaşayanlar görüyor, her yıl geldiğimizde Malatya'mız başka güzel. Bunları da bırakın 15 Temmuz'da ve Yeni Malatyaspor için yaptıklarınız yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyup (6 yıl önce)
    1 milyon fidanı kime dagıtınız fıdan işini bir soruşturun başkan yanliş yonlendiriliyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozz (6 yıl önce)
    Hani neyi büyütüyosunuz.şehir hep aynı. sıkışık bir yere toplanmış.trafik kaldırmıyor.insanlar araçlarıyla korkudan çarşya çıkamyolar.yeni çarşı merkezi lazım bu şehire.Birde geceleri fahri kayhanda b.k kokusundan durulmuyor.Alt yapı sıfır. yani köy kentte yaşıyoz.
    0
    0
    Yanıtla